Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Warrior Nun trailer: Nederlandse actrice schittert in nieuwe Netflix-serie

Eindelijk weer een trailer voor een nieuwe Netflix Original! De afgelopen weken kwam de aanwas van nieuw beeldmateriaal tot een stilstand, maar daar is nu verandering in gekomen. Maak kennis met een opvallende serie genaamd Warrior Nun.

Als je meer van de realistische films en series bent, dan kun je bij deze wegklikken. Warrior Nun gaat namelijk over een groep magische nonnen met superkrachten, die tegen de kwade krachten uit de hel vechten.

Netflix komt met Warrior Nun

De Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige comics van Ben Dunn. Het verhaal speelt zich af in een eeuwenoude oorlog tussen het goed en het kwaad, en volgt een jong meisje dat in een lijkenhuis wakker wordt.

Opeens heeft ze onverklaarbare superkrachten. In haar zoektocht naar antwoorden komt ze bij The Order of the Cruciform Sword terecht. Dat is een geheim genootschap van krijgsnonnen die maar een doel hebben: de wereld tegen het kwaad te beschermen.

Vanaf dan klinkt de synopsis vrij cliché: het meisje wordt gezien als de uitverkorene, en moet haar lot zien te combineren met de struggles waar elk tienermeisje mee kampt. Inclusief tienerliefde.

Ondertussen zijn de andere krijgsnonnen er allesbehalve blij mee dat een nieuwkomer opeens de eer komt opstrijken.

Nederlands tintje

Netflix noemt het een fantasiedrama ‘vol mysterie, actie en tienerromantiek.’ Het is dus maar de vraag of Warrior Nun aan ons is besteed, al moeten we zeggen dat de eerste trailer er goed uitziet. Het doet bij vlagen zelfs denken aan Buffy the Vampire Slayer. Pure nostalgie dus.

Leuk detail: De Nederlandse actrice Thekla Reuten speelt een grote rol in deze serie. Ze speelt namelijk de briljante baas van een groot techbedrijf, dat de poort naar de hemel ontdekt denkt te hebben.

Op 2 juli gaan we ontdekken of Warrior Nun net zo sterk als die serie uitpakt. Vanaf dan staat namelijk het gehele eerste seizoen van de fantasy serie op Netflix. Check hieronder de eerste trailer.

⚡️Check ook: Netflix bouwt pure jeugdnostalgie om tot spelshow

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.