Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

11 briljante animatieseries op Netflix voor volwassenen

Voor een avondje Netflix kun je nooit genoeg inspiratie voorgeschoteld krijgen. Kijk je naar de series op Netflix met de hoogste IMDb rating, dan ontdek je dat het aanbod subliem is. En daartussen staan verrassend veel geanimeerde series.

Geanimeerde series voor volwassenen op Netflix

Uiteraard staan in de best beoordeelde series op Netflix hits als Breaking Bad, Fargo, Narcos, Stranger Things, Friends en House of Cards. Maar daartussen staan heel brutaal ook een hele hoop animatieseries. Zo staat Rick and Morty op de tweede plaats, maar ook Archer staat hoog. Dit zijn de acht beste animatieseries op Netflix, gerangschikt op IMDb rating. De meeste series daarvan zijn gemaakt voor volwassenen, maar ook de enkele kinderseries in rijtje zijn het kijken waard.

1. Rick and Morty – 9,3 op IMDb

Rick and Morty is geniaal. Deze hilarische SciFi-serie volgt bizarre avonturen van wetenschapper Rick en zijn sullige 14-jarige kleinzoon Morty. Op Netflix staan alle 3 seizoenen, met allemaal tien afleveringen van iets meer dan 20 minuten. Zeg op een zondag alles af en we verzekeren je dat je in één dag weer helemaal bij bent.

2. Archer – 8,7 op IMDb

Archer is een van onze favoriete series, inclusief het hele gebied naast geanimeerde series. Deze serie speelt op sublieme wijze de draak met het spionagegenre. Grof, komisch en vlijmscherp. De serie gaat over Sterling Archer, de meest levensbedreigende geheim agent op de planeet. Hij werkt voor de niet bepaald functionerende veiligheidsdienst ISIS, onder het juk van zijn dominante moeder Malory. De collega’s van de veiligheidsdienst kunnen elkaar vaak niet luchten of zien en de missies doen vaak meer slecht dan goed. Archer is een must-see.

3. Disenchantment – 7,2 op IMDb

Disenchantment is een serie van de makers van The Simpsons en heeft de fantasy-vibe van Game of Thrones en Dungeons & Dragons. De serie speelt zich af in de middeleeuwen, in het landje ‘Dreamland’ en volgt de avonturen van Bean, de prinses van het koninkrijk. Ze is een opstandige, rebelse alcoholist die voornamelijk een normaal leven van een 19-jarige wil leven. Geniaal.

4. Young Justice – 8,7 op IMDb

Young Justice is een Amerikaanse animatieserie, gemaakt door Brandon Vietti en Greg Weisman. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige strips van DC Comics en gaat over een nieuwe groep superhelden, gevormd door Aqualad, Robin, Kid Flash en Superboy.

5. Adventure Time – 8,6 op IMDb

Adventure Time ken je misschien als Tijd voor Avontuur, uit de tijd van Cartoon Network. Prima serie om op te zetten als je jouw drukke neefjes of nichtjes even niet meer aankunt.

6. BoJack Horseman – 8,5 op IMDb

Door naar BoJack Horseman, een geniale tragikomische animatieserie. Gaat over BoJack Horseman, die in de jaren 80 en 90 de ster was van de sitcom Horsin’ Around (over epische geanimeerde series gesproken). Nu, 25 jaar later, zit zijn carrière in het slop en probeert hij er geforceerd nog wat van te maken in Hollywood. Maar dat duwt hem alleen maar verder in een treurige midlifecrisis.

7. Final Space – 8,4 op IMDb

Nadat een gevangen mens een lieve edoch planeten verwoestende alien ontmoet, gaat hij op een buitenaards avontuur. Leuk serie, maar naar onze mening de minste in dit rijtje.

8. Steven Universe – 8,3 op IMDb

Steven Universe ken je wellicht ook nog van Cartoon Network. Lekker drukke serie over een ventje die een wapen probeert te vinden voor een komeet die op zijn stad afraast. Leuk voor je neefjes.

9. Family Guy – 8,2 op IMDb

Family Guy kennen we allemaal. Peter Griffin, de infantiele gezinsvader die in het bezit is van een behoorlijk zieke geest. Stewie, de slimme baby met een Brits accent die de wereld wil veroveren. Brian, de antropomorfe hond van de familie die de meest wijze is van het stel. De op het eerste gezicht brave echtgenote Lois. Zoon Chris, die veel op zijn vader lijkt. Dochter Meg, een een gefrustreerde puber. Tel dit allemaal bij elkaar op en je hebt een van de meest hilarische series ooit gemaakt.

10. Paradise PD – 7,0 op IMDb

Een gedreven jonge agent sluit zich aan bij het chaotische landelijke politiekorps dat door zijn vader wordt geleid. Bloed, hilariteit, maatschappelijke themas, alles komt voorbij. Niet voor niets moet je minimaal 16 jaar oud zijn om deze animatieserie op Netflix te mogen kijken.

11. Big Mouth – 8,1 op IMDb

In deze gedurfde comedy (vanaf 12 jaar) van ware vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg zetten de verrassingen en verschrikkingen van de puberteit het leven op de kop. Als je van van het coming of age-genre houdt, dan is dit een van je favoriete geanimeerde series op Netflix. Deze serie heeft overigens een 100% score op Rotten Tomatoes.

Check ook: ‘Beyoncé tekent contract bij Disney en lijkt op weg naar Marvel-debuut’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.