Netflix bouwt pure jeugdnostalgie om tot spelshow met Floor is Lava

Tot een paar jaar geleden focuste Netflix vrijwel uitsluitend op films, series en documentaires. Voor je dagelijkse dosis reality-tv en spelshows moest je toch echt bij reguliere zenders terecht. Met shows als Love is Blind, The Circle en Too Hot to Handle is daar afgelopen jaar verandering in gekomen. Maak kennis met Floor is Lava.

The Circle, Love is Blind: stuk voor stuk shows die goedkoper zijn om te produceren dan de Stranger Things van deze wereld, en met een beetje geluk ook nog eens scoren op sociale media. Netflix weet in tegenstelling tot reguliere televisienetwerken vaak een unieke twist aan bekende formats te geven, in plaats van seizoen duizend van dezelfde dating show online te gooien.

Floor is Lava

De volgende stap? Spellen uit je jeugd. In plaats van een opvallende dating show komt de streamingdienst binnenkort namelijk met… Floor is Lava. Ja, het spelletje dat je vroeger als kind speelde waarbij je de grond niet aan mag raken, waardoor je over de meubels van je ouders heen moest klauteren. Of in de gymzaal op school.

Op de een of andere manier heeft Netflix dat super simpele concept om weten te bouwen tot een complete spelshow. Helaas wordt geen echt vuur of lava ingezet, de streamingdienst houdt het bij rood gekleurd water. Deelnemers klauteren in grote ruimtes vol props. Van gecrashte NASA-shuttles tot gigantische Paaseiland-beelden.

19 juni op Netflix

Teams moeten zo snel mogelijk hun weg weten te vinden, waarbij je gediskwalificeerd wordt als je in het water valt. Het concept blijft dus zeer simpel, maar meer is er niet nodig. Aan de trailer te zien wordt Floor is Lava namelijk een heerlijk hersenloos stukje vermaak, vol nostalgie.

Vanaf 19 juni kun je op Netflix het complete eerste seizoen bewonderen. Nu we toch vooral binnen moeten blijven is het de perfecte gelegenheid om zelf te gaan trainen voor het onvermijdelijke tweede seizoen!

Reageer op artikel:
Netflix bouwt pure jeugdnostalgie om tot spelshow met Floor is Lava
Sluiten