Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-hit met Nederlandse actrice is ‘beste serie’ van alle diensten

Als je komend weekend (of wanneer je dit ook leest) toe bent aan een nieuwe serie, probeer Warrior Nun op Netflix dan eens. Dit is de best beoordeelde serie van alle streamingdiensten, zowel door recensenten als het publiek. Seizoen 2 is eerder dit najaar verschenen, en de Nederlandse actrice Thekla Reuten is terug als Jillian Salvius.

In het eerste seizoen, dat ook al zo goed werd beoordeeld, maakte je kennis met Thekla Reuten in een behoorlijk grote rol. Ze speelt Jillian Salvius, de CEO van het fictieve techbedrijf ARQ-Tech, dat een ontdekking heeft gedaan die het begrip religie in één klap achterhaald kan maken.

Warrior Nun op Netflix

In seizoen 2 pakt ze die rol met verve opnieuw op. Maar de serie draait om Ava Silva, gespeeld door de Portugese actrice Alba Baptista. In seizoen 1 speelt de hoofdrolspeelster een 19-jarige jongedame die wakker wordt in een lijkenhuis, waar ze ontdekt dat ze superkrachten heeft. Ze blijkt de uitverkorene aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen. Tegelijkertijd willen krachten die zowel de hemel als de hel vertegenwoordigen haar vinden en beheersen.

We gaan niet te veel spoileren, maar deze dooddoener kunnen we er wel uitgooien: seizoen 2 van Warrior Nun gaat verder waar seizoen 1 is gestopt. Wederom met Alba Baptista en de Nederlandse actrice Thekla Reuten in de cast. Het enige verschil is dat het nieuwste seizoen van de Netflix-serie uit acht afleveringen in plaats van tien afleveringen bestaat.

Seizoen 2 best beoordeelde serie van alle diensten

De Netflix Original stond wekenlang in de top 10-lijst met best bekeken series wereldwijd en in veel landen is dat nog altijd het geval. Vaak zijn dit soort populaire series volgens veel recensenten niet om over naar huis te schrijven, maar Warrior Nun schrijven ze zonder uitzondering de hemel in.

thekla reuten, warrior nun, beste serie, nederlandse actrice, netflix
Thekla Reuten als Jillian Salvius in seizoen 2 (Afbeelding: Netflix)

Seizoen 2 van Warrior Nun scoort onder filmcritici namelijk 100% op Rotten Tomatoes en 99% onder het publiek. Daar kan geen enkele andere serie aan tippen. Seizoen 1 scoorde onder het publiek een score van 94% en onder filmrecensenten 69%. Als nieuwe kijker werk je dus toe naar iets dat alleen maar beter wordt.

Alba Baptista

Mocht je nu al een crush hebben op de hoofdrolspeler in Warrior Nun, dan ben je niet de enige. Alba Baptista is al bezet en gaat met ‘s werelds meest sexy man van 2022. En die Nederlandse actrice dan? In dat geval is acteur Gijs Naber de gelukkige.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.