Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 2 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest pijnlijke trend in het voetbal teistert nu ook Oranje

Voetballers kunnen niet meer stoppen met met het oprollen van hun broekjes. Dat levert een leuke foto op als het per ongeluk gebeurt na een sliding, er bewust mee voetballen is voltrekt idioot. De meest onnozele trend binnen het voetbal teistert nu zelfs het trainingskamp van Oranje.

In de jaren 80 had je nog katoenen broekjes, die zo stug waren dat ze zijwaarts omhoog staken. Gespierde bovenbenen van Ruud Gullit en Berry van Aerle kwamen hierin perfect naar voren.

ruud gullit, broekje oprollen, nederlands elftal 1988, noa lang, wout weghorst, broekje oprollen
Het is tijd voor een revival van deze korte broekjes (Afbeelding: ANP)

We herinneren ons allemaal nog het visgraatshirt waarin het Nederlands Elftal in 1988 Europees kampioen werd, maar kijk dus ook even naar het broekje. Niet alleen stug, maar vooral ook heel erg kort. Volledig authentiek, op geen enkele manier gekunsteld. Deze broekjes hoefde je niet op te rollen om je benen te showen en de Instagram-ijdelheid bestond nog niet.

De trend om je broekje op te rollen

In het moderne voetbaltijdperk zijn voetbalbroekjes een stuk langer en voetballers een stuk camerabewuster. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de grootste strandjanet binnen het voetbal een van de trendsetters is van deze dubieuze modegrille. Op trainingsvelden, tijdens vrije trappen, het broekje wordt altijd even opgerold tot net boven de rectus femoris. Dat ziet er van bovenaf ongetwijfeld een stuk heroïscher uit dan vanuit het perspectief van de televisiekijker.

trend, broekje oprollen, oranje, nederlands elftal
Cristiano Ronaldo maakt zichzelf en het voetbal belachelijk (Afbeelding: ANP)

Ook Sergio Ramos is zo’n voetballer die van zijn broekje continu een luier maakt, om spier en tattoo bloot te leggen. Hoe achterlijk dat ook moge zijn, hij en Ronaldo hebben wel degelijk wat om mee te pronken en zijn in al hun belachelijkheid onaantastbaar dankzij een prijzenkast.

De modegrille teistert nu ook Oranje

Maar het wordt echt kolderiek als voetballers die nog niets hebben gepresteerd en er de benen niet voor hebben zich wagen aan dit pijnlijke tafereel. De trend teistert tijdens het WK in Qatar ook het trainingskamp van Oranje. Wout Weghorst en Noa Lang blinken uit in idiotie. Die rollen hun broekje tijdens trainingen vaker op dan Johan Cruijff en Willem van Hanegem shagjes rolden. Ongetwijfeld afgekeken van Ronaldo, wat het nog treuriger maakt.

broekje oprollen, trend, ronaldo, voetbal, wout weghorst, noa lang
Noah Lang en Wout Weghorst spelen standaard in de luiermodus (Afbeelding: ANP)
broekje oprollen, trend, ronaldo, voetbal, oranje, wout weghorst, noa lang, memphis depay, steven bergwijn
Ook Depay en Bergwijn maken zich schuldig (Afbeelding: ANP)

Andere schuldigen binnen het kamp van Oranje zijn Memphis Depay en Steven Bergwijn, onder wie het bijschaven van de luiermodus een regelrechte tic is geworden. Goed, zij hebben er tenminste nog de benen en tatoeages voor.

Tijd voor een 80’s revival

Iedere voetbalnostalg vindt die korte broekjes uit de jaren 80 mooier dan het lange spul van tegenwoordig, maar dat gekunstelde gerol doet bijna net zoveel pijn aan de ogen als het Pfeiffer-voetbal van Oranje tegen Qatar. De oplossing is simpel, en we hopen dat de grote sportmerken meelezen: blaas het broekje van Berry van Aerle nieuw leven in. FIFA, lezen jullie ook mee? Bestraf dit obscene gedoe met geel, net als die armband.

noa lang, denzel dumfries, oranje, wk qatar, broekje oprollen, trend
Tyrell en Denzel doen normaal (Afbeelding: ANP)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.