Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het wagenpark van Charles Leclerc: onbetaalbare supercars en een motor

Formule 1-coureur Charles Leclerc trakteerde samen met Max Verstappen het publiek op heerlijke duels bij de GP van Bahrein. Ook buiten het circuit houdt de Monegask van snelheid, getuige zijn indrukwekkende wagenpark, bestaande uit motoren en auto’s.

De 24-jarige Ferrari-coureur begon met karten in 2005 en rijdt al sinds 2018 mee in de koningsklasse. Hoewel hij nog maar drie overwinningen binnensleepte, heeft hij wel een krankzinnig jaarsalaris.

Het wagenpark van Charles Leclerc

En van al dat geld shopt hij meer dan alleen zijn miljoenen kostende horloge en jacht. Zijn wagenpark, dat het niet haalt bij dat van Max Verstappen, uitgelicht.

1. Ferrari 488 Pista Spider

De Formule 1-coureur kreeg van Ferrari, het team waarvoor hij rijdt, een 488 Pista Spider. De Spider heeft dezelfde aandrijflijn als de normale 488, maar heeft ook een elektrisch klapdak.

Charles Leclerc heeft met zijn rechtervoet de beschikking over 720 pk en 770 Nm koppel, voortkomend uit een 3.9 liter V8 met twee turbo’s. Met een gewicht van 1.380 kilogram sprint de Pista in 2,85 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. In slechts 8 seconden staat er 200 kilometer per uur op de teller.

2. Lamborghini Huracán STO

Charles Leclerc klopte bij Lamborghini – de aartsrivaal van Ferrari – aan voor een Lamborghini Huracán. Niet zomaar een Huracán, maar de allerduurste ooit gemaakt: de STO.

(Afbeelding: Wheelsage)

De 5.2 liter V10 stuurt 640 pk naar de achterwielen en zorgt voor een nul-naar-honderd-sprint van slechts 3 seconden. De topsnelheid bedraagt 310 kilometer per uur.

Naast dat de Lamborghini Huracán STO sneller rechtdoor kan dan de normale Huracán, is de STO ook beter geoptimaliseerd voor het circuit. Zo beschikt het model over betere remmen, een stuurhuis met vaste overbrenging en een stijver onderstel. Daarbij weegt de auto minder en zorgen grote splitters, luchthappers en een verstelbare achtervleugel voor meer downforce. Bij 280 kilometer per uur heeft de Italiaan 420 kilogram neerwaartse druk, 53 procent meer dan de Huracán Performante.

3. Husqvarna Vitpilen 701 (Apex 2.0)

Charles Leclerc houdt niet alleen van snelle auto’s, ook een motor maakt onderdeel uit van zijn wagenpark. Een standaard Husqvarna Vitpilen 701 is niet goed genoeg voor de Formule 1-coureur. Hij liet de motor customizen bij Bad Winners.

Door gebruik van carbon is de motor nog een stukje lichter dan het origineel. Normaal weegt de motorfiets 157 kilogram, de Apex 2.0 van Charles Leclerc weegt 37 kilogram minder. Daarbij is het vermogen ook opgeschroefd. Door een nieuwe tune en het plaatsen van een ‘katvervanger’ (een vervanger voor de originele katalysator) levert het motorblok 10 pk extra. Het vermogen van de 693 cc eencilinder komt uit op 85 pk.

Het wagenpark van Daniel Ricciardo: exorbitante hypercars en pick-ups

De creatie is niet enkel voor het wagenpark van Charles Leclerc. De motor is voor 20.990 euro te bestellen bij Bad Winners, deze prijs is inclusief Husqvarna Vitpilen 701 ter waarde van 12 mille.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.