Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix bezoekt Zelensky in geheime bunker voor bijzondere special

Meesterinterviewer David Letterman reisde naar Oekraïne af voor een bijzondere aflevering van zijn Netflix-show. Daar interviewde hij in een geheime bunker Volodymyr Zelensky.

In 2015 stopte talkshowlegende en komiek David Letterman met de Late Show. Het einde van 33 jaar aan talkshows op de Amerikaanse televisie. 6080 afleveringen.

My Next Guest Needs No Introduction

Gelukkig is de meesterinterviewer nog niet niet klaar met interviewen. Voor Netflix brengt de ondertussen 75-jarige komiek zo nu en dan afleveringen uit van My Next Guest Needs No Introduction, een reeks aan specials waarin grote namen worden geïnterviewd. Van Kanye West en Lewis Hamilton tot Barack Obama. Ongeveer een uur lang gaat hij steeds de diepte in met zijn gasten.

Het is niet zo gek dat Letterman zijn pensioen nog even uitstelde voor de streamingdienst. Netflix betaalt de beste man namelijk naar verluidt 2 miljoen dollar per aflevering. Niet gek voor een interview. Maar goed, Letterman maakt zichzelf er dan ook niet makkelijk vanaf.

Volodymyr Zelensky

Voor de nieuwste aflevering van My Next Guest is de interviewer namelijk afgereisd naar Oekraïne. Zijn bestemming? Een geheime ondergrondse bunker in Kiev, honderd meter onder de grond, waar hij op een nog werkend metroplatform zijn bijzondere gast interviewt:  Volodymyr Zelensky. Ja, de president van Oekraïne. Het land dat helaas nog altijd aangevallen wordt door Rusland.

Ondanks die chaos kreeg Letterman dus de kans de president te interviewen. De resulterende aflevering, die alleen al door de setting de moeite waard is, staat nu op Netflix.

“Ik heb nog nooit zoiets als dit gedaan”, aldus Letterman. “Toen we deze reis aan het plannen waren, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Het was maanden geleden dat Russische troepen uit de stad werden verdreven. Maar nog maar een week geleden lanceerde Rusland raketten en drones in/naar Oekraïne, waaronder verschillende die Kiev troffen.”

Glory to Ukraine

In de eerste trailer voor het grote interview zette Zelensky meteen de toon door zich richting de camera te wenden: “We verdedigen hier allemaal onze onafhankelijkheid, ons land. Onze waarheid is dat het ons land is, ons land, onze kinderen. En we zullen dit allemaal verdedigen. Glory to Ukraine.”

Je kunt het bijzondere interview met Time Magazine’s 2022 Person of the Year nu op Netflix streamen. Daarover gesproken: het bijbehorende stuk dat Time over de president van Oekraine publiceerde is ook het lezen waard. Het stuk kun je gratis via deze link tot je nemen.

De 10 beste films ooit gemaakt volgens prestigieus onderzoek

David Letterman sits down with the President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy in a special episode of My Next Guest with David Letterman and Volodymyr Zelenskyy.
📺 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.