Alrik de Jong
Alrik de Jong Motoren 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds eerste vliegende motor is een ‘Star Wars Speeder Bike’

Hier is ‘s werelds eerste vliegende motor, zoals de Speeder van JetPack Aviation wordt genoemd. Zie het als een soort jetski voor in de lucht, die je natuurlijk direct doet denken aan de Speeder Bike uit Star Wars-film Return of the Jedi.

Al decennia lang wordt er gefantaseerd over vliegende auto’s, en inmiddels is de eerste vlucht voltooid. Maar wat is nou het verschil met een vliegende motor? Welnu, dat heeft gewoon met de vorm te maken en verder bekt het gewoon lekker. Je zou het ook een vliegende jetski kunnen noemen.

JetPack Aviations Speeder is eerste vliegende motor

Hoe dan ook, het vliegende voertuig dat we voorheen alleen terug zagen in Star Wars, wordt nu werkelijkheid in ons eigen universum. Dat worden spectaculaire scènes die je straks als aardbewoner in de lucht kunt aanschouwen, afgaande op de trailer.

Oké, de eerste beelden zijn gemaakt met CGI, maar JetPack Aviation belooft dat je de Speeder uiteindelijk zo ziet rondvliegen. Daarbij moet je nog wel een beetje geduld hebben, te weten dat de vliegende motor in 2023 pas af is. Wel kun je het nieuwe gevaarte vast vooruit bestellen. De vliegende motor beschikt over vier turbojet-motoren, waarmee je een maximum snelheid van 150 mijl per uur (omgerekend 241 kilometer per uur) kunt vliegen. Dat doe je op 100% klimaatneutrale brandstof brandstof van Prometheus Fuels, Inc. Meer specificaties lees je hier.

Star Wars: Return of the Jedi cosplayen

De maximale vliegtijd is op dit moment 22 minuten. Klinkt niet als heel veel, maar het is in ieder geval lang genoeg om een van de populairste scènes uit Star Wars: Return of the Jedi te cosplayen. Dat wordt stormtroopers ontwijken als Luke Skywalker en Leia Organa op hun iconische Speeder Bike.

Lees hier meer over de Speeder Bike in Star Wars en in welke films en series deze vliegende motor voorkomt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.