Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Carrie Fisher krijgt Hollywood-ster: een ode aan Leia in Star Wars

Carrie Fisher krijgt vijf jaar na haar dood een Hollywood Walk of Fame-ster. Dat meldt Entertainment Weekly. Tijd om de 5 minuten durende ode aan Prinses Leia Organa in Star Wars af te stoffen.

Vorige week werden 38 namen onthuld die een eigen Hollywood Walk of Fame-ster krijgen, maar de meest aansprekende was natuurlijk die van de in december 2016 overleden actrice Carrie Fisher. Star Wars-fans maakten na haar dood zelf al een alternatieve ster op de beroemde Walk of Fame, en vanaf dat moment werd er gesmeekt om een officiële.

Mark Hamill blij met Hollywood Walk of Fame-ster Carrie Fisher

Ook Mark Hamill, die in verschillende Star Wars-films de rol van Luke Skywalker (de tweelingbroer van Prinses Leia) vertolkte, pleitte eerder al voor een Hollywood Walk of Fame-ster voor zijn wijlen collega. “Het is slechts een kwestie van tijd”, zei hij in 2018. “De regel bij een postume ster is een wachttijd van vijf jaar.”

Het bleken profetische woorden, want vijf jaar na haar dood wordt de Hollywood Walk of Fame-ster voor Carrie Fisher werkelijkheid. Mark Hamill is opgetogen. “Haar ster zal van hier tot in de eeuwigheid schitteren”, zegt hij op Twitter.

Ode aan Prinses Leia Organa in Star Wars

Tijd voor een eerbetoon aan deze prachtige vrouw, die kampte met een bipolaire stoornis en een drugs- en drankverslaving. Deze ode aan Carrie Fisher als Prinses Leia werd gedeeld op het YouTube-account van Star Wars, ter ere van het 40-jarige bestaan van de franchise. De nieuwe Hollywood Walk of Fame-ster is een mooie aanleiding om deze video vol nostalgie en emotie in alle rust nog eens te bekijken.

Prinses Leia Organa is een van de meest prominente personages in de Star Wars-saga. Ze is de tweelingzus van Luke Skywalker, haar ouders zijn Padmé Amidala en Anakin Skywalker (later Darth vader). Carrie Fisher speelde mee in de films A New Hope (1977), The Empire Strikes Back (1980), Return of the Jedi (1983) The Force Awakens (2015), The Last Jedi (2017) en The Rise Of Skywalker (2019). Eigenlijk was haar rol in de laatste drie films veel groter gepland, maar daar bracht haar dood verandering in. Lees in dit artikel meer over die plotselinge koerswijziging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.