Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen koude voeten in Vans: hier is de SK8-Hi GORE-TEX collectie

Er was een tijd dat je tegen beter weten in ook in de winter die dunne Vans-sneakers droeg. Koude en natte voeten nam je voor lief, als je die skateschoenen maar kon dragen. Die dagen liggen inmiddels ver achter ons, en de nieuwe SK8-Hi GORE-TEX collectie onderstreept dat nog maar eens.

Het is overigens niet de eerste GORE-TEX collectie die het skatemerk dit jaar uitbrengt. Eerder kwam dit Ultrarange-model al uit. Maar deze nieuwe lijn ademt veel meer Vans en beschikt weer over een nieuwe technologie.

Vans SK8-Hi GORE-TEX MTE-3

Zoals de naam al verraadt, zijn de nieuwe winterse sneakers gebaseerd op de skateboardschoen SK8-Hi. Dit is een van de eerste modellen van Vans en gaat al meer dan vijftig jaar mee. Dankzij de MTE-3-technologie is de winterse variant van deze klassieker de meest geavanceerde weerbestendige schoen van het skatemerk tot nu toe.

vans, sneakers, gore-tex 4

Door deze nieuwe innovatie te combineren met de voordelen van GORE-TEX zijn de thermoregulatie, tractie, het ademende vermogen en de vochtregulatie verbeterd. Daar komt nog eens bij dat Vans de betrouwbare 3M Thinsulate-isolatie aan de sneakers heeft toegevoegd. De winterse SK8-Hi MTE-3 is dus extra warm, zonder dat daar extra gewicht voor nodig is.

Waar koop je de sneakers?

In de Verenigde Staten is de nieuwe Vans SK8-Hi GORE-TEX MTE-3 collectie al verkrijgbaar. Een release in Nederland volgt vermoedelijk snel. We houden je in deze rubriek op de hoogte. De sneakers komen uit in verschillende kleurcombinaties, die je hieronder ziet.

vans, sneakers, gore-tex 1
vans, sneakers, gore-tex 4
vans, sneakers, gore-tex 4

Vans is niet het enige merk met GORE-TEX sneakers. Check ter inspiratie deze modellen van Nike, New Balance en Adidas. De meest verkochte sneaker die gemaakt is van deze waterdichte stof is de Nike Air Force 1 GTX. Via de website van Nike krijg je die niet meer, maar op websites als StockX vind je ze voor nog prima betaalbare prijzen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.