Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week 40: Nike Air Force 1 Gore-Tex, Chewbacca en meer

Het is donderdag en dan wacht jij natuurlijk op de sneaker releases van week 40. Het najaar is ingetreden, de voeten worden kouder, dus komen GORE-TEX sneakers om de hoek kijken. Zo is er een nieuwe variant van de Nike Air Force 1.

In de top 5 van deze week vind je naast de Nike Air Force 1 GORE-TEX paar plantaardige Reeboks en een collab van Adidas en Cyberpunk 2077. Maar we beginnen met sneakers die alleen de hele groten durven te dragen: Adidas x Chewbacca Hi Star.

1. Adidas x Chewbacca Hi Star

adidas, Chewbacca, hi star, wookie, sneakers
(Afbeelding: Adidas)

Adidas werkt vaker samen met Star Wars, getuige de Luke Skywalker x Stan Smith en Leia x UltraBOOST. Met de Rivalry Hi Star Wars gaat het Duitse sportmerk nu volledig over-the-top. De sneakers zijn een ode aan Chewbacca en derhalve volledig uitgevoerd in Wookie-stijl. Let op de details. Je koopt ze voor 149,95 euro.

2. Nike Air Force 1 GORE-TEX

nike air force 1 gore-tex, nieuwe sneakers, week 40
(Afbeelding: Nike)

De Nike Air Force 1 GORE-TEX van vorig jaar was een behoorlijk succes. De klassieke sneakers kregen een winterse update, vernoemd naar de waterdichte en ademende stof die is toegevoegd. Nu is er een nieuwe versie. Maagdelijk wit en met een gummy-zool. Er zijn praktischere kleuren voor de wintermaanden, draag ze maar tijdens de mooie winterse dagen. Deze week zijn ze onthuld, ze verschijnen later dit jaar.

3. New Balance UK 920

new balance uk 920, nieuwe sneakers, week 40
(Afbeelding: New Balance)

Favoriet op de redactie is in week 40 de New Balance UK 920. Design, kleurcombinatie, het klopt. Nadeel is dat het model net als de 990 hoog geprijsd is. Je koopt de sneakers voor 190 euro. Minder kunnen we er niet van maken.

4. Adidas x Cyberpunk 2077

Het gaat om een first look, maar deze Adidas-sneakers komen er. Vermoedelijk rond 19 november, de datum waarop de game Cyberpunk 2077 uitkomt. Lees hier meer over de samenwerking.

5. Reebok Forever Floatride GROW

Reebok Forever Floatride GROW, plantaardig
(Afbeelding: Reebok)

De een denkt aan warme voeten met de Nike Air Force 1 Gore-Tex, de ander denkt aan groene voeten met de Reebok Forever Floatride GROW. Deze plantaardige sneakers zijn vanaf morgen (vrijdag 2 oktober) te koop voor 129,95 euro. Er komen verschillende varianten beschikbaar.

De nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases en onthullingen van vorige week, inclusief de LEGO x Adidas ZX 8000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Sneakers van de week 40: Nike Air Force 1 Gore-Tex, Chewbacca en meer
Sluiten