Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 2 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Adidas geeft Stan Smith sneakers winterupdate met Gore-Tex

De iconische Stan Smith sneakers van Adidas behoren tot de grootste klassiekers in de schoenenwereld. Tot nu toe droeg je ze vooral in de zomer, maar de schoenen hebben met GORE-TEX een winterupdate gekregen, zodat je deze witte sneakers kunt dragen zonder koude tenen te krijgen.

Stan Smith is een voormalige tennisprof die actief was van de jaren 60 tot begin jaren 80. Adidas had al een tijdlang tennisschoenen in het assortiment, die er ongeveer uitzagen zoals je deze GORE-TEX sneakers. Maar pas in 1971 werd de schoen naar de tennisser vernoemd. Sindsdien is er niet zo veel veranderd aan het model, al zijn er natuurlijk wel verschillende varianten geweest.

Adidas Stan Smith x GORE-TEX Infinium Thermium

De grootste aanpassing van het iconische model vind je terug in deze Adidas Stan Smith x GORE-TEX Infinium Thermium sneakers. Waar je het normaal gesproken al koud kreeg bij het idee om deze schoenen in de winter te dragen, is deze nieuwe variant juist bedoeld om de kou te trotseren.

adidas, stan smith, sneakers, gore-tex, 3

GORE-TEX is kort gezegd een isolatiemateriaal dat bestaat uit meerdere laagjes. Het materiaal is ademend en toch waterdicht. Ooit bedacht om electronica mee te isoleren, tegenwoordig bekend van outdoorkleding en en isolatiekleding. Om precies te zijn wordt in deze Adidas Stan Smith sneakers gebruik gemaakt van GORE-TEX Infinium Thermium, een nieuwe producttechnologie die speciaal is bedoeld voor schoenen en sneakers. Zorgt ervoor dat je geen koude tenen krijgt tijdens koude ochtenden en ijzige avonden.

De Adidas Stan Smith x GORE-TEX Infinium Thermium sneakers zijn vanaf zaterdag 5 oktober online en bij geselecteerde verkooppunten beschikbaar en kosten naar verwachting 120 euro. Het zijn overigens niet de eerste schoenen van Adidas die beschikken over deze isolatietechnologie. Check hier meer schoenen die je tenen in de winter warm houden.

adidas, stan smith, sneakers, gore-tex, 2
adidas, stan smith, sneakers, gore-tex, 2
adidas, stan smith, sneakers, gore-tex, 2

❄️ Check ook: 7 stijlvolle én weerbestendige schoenen voor de herfst van 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Adidas geeft Stan Smith sneakers winterupdate met Gore-Tex
Sluiten