Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 1 nov 2018

Droom occasion: de felrode Ferrari 458, een iconisch racemonster

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oke, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar de dikste occasions. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wilt rijden.

Als we aan sportwagens en supercars denken zien we waarschijnlijk allemaal maar één auto voor ons. Een felrode Ferrari. De pure Italiaanse klasse met zijn herkenbare kleur en het ontzettend machtige geluid uit de dikke V8. Op zoek naar een unieke Ferrari met enorme spierballen? Dan hebben we de perfecte auto voor jou gevonden.

Pure kracht, de Ferrari 458

Dit schitterende Italiaanse kracht paardje is een ware droom bolide. Om te beginnen ziet de 458 er fantastisch uit. De iconische kleur rood, dikke zwarte sportvelgen en zijn gestroomlijnde body maken de Ferrari 458 een waar stijlicoon. Wanneer je zo’n bak ziet staan wil je er in rijden en de motor horen brullen.

Zoals we gewend zijn van de Italiaanse autobouwers ziet niet alleen de buitenkant er magnifiek uit. Het interieur ziet er ontzettend bruut uit. Het lijkt wel een cockpit. De 458 heeft twee prachtige lederen sportstoelen met rode stiksels. Het dashboard is een mix tussen zwart carbon en leer, een geweldige combinatie als je het ons vraagt. Daarnaast zijn de kleuren rood en geel terug te vinden in de startknop en snelheidsmeter en kilometerteller. Van binnen en van buiten is het een plaatje.

Dit rode snelheidsduiveltje heeft natuurlijk ook de nodige pk’s in de achterbak liggen. Er ligt een heerlijke V8 met 578 pk in de achterbak wat de bolide uit 2011 over de weg laat vliegen. De 458 is semi-automatisch door de schakel flippers achter het stuur. Deze Ferarri is de real deal, wat een bak

Wil je deze bolide meenemen, dan ben je 159.000,- euro lichter. Wij hebben dat bedrag in ieder geval niet en gaan verder zoeken. Mocht jij wel geïnteresseerd zijn of gewoon nog meer willen weten en zien van deze auto, dan moet je bij Hoefnagels zijn. Zij hebben hem in de showroom staan en hier vind je alle informatie over deze puntgave Ferrari 458.

Meer tweedehands auto’s

Misschien gaat dit hem qua prijs niet helemaal worden, maar misschien hebben we wat anders voor je. Voor alle andere toffe occasions kun je hier terecht bij onze wekelijkse rubriek Manners Occasions. Daar ga je zeker de tweedehands auto van je dromen vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Droom occasion: de felrode Ferrari 458, een iconisch racemonster
Sluiten