Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Anya Taylor-Joy kondigt (niet) The Queen’s Gambit 2 aan

The Queen’s Gambit-hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy kondigde maandagavond groot nieuws aan op Twitter: de hitserie van Netflix krijgt toch een tweede seizoen! Klein probleem: ze was gehackt, en dat tweede seizoen gaat er nooit komen.

In het najaar van 2020 schoten de zoekopdrachten voor termen als ‘schaakbord kopen’ en ‘regels schaken’ opeens door het dak bij Google. De aanleiding? The Queen’s Gambit was een enorme hit op Netflix.

Geen The Queen’s Gambit 2?

De miniserie kwam in oktober van dat jaar naar de streamingdienst. Nu, alweer twee jaar later (help!), wachten fans nog steeds op een vervolg dat er hoogstwaarschijnlijk nooit zal gaan komen. Daarover zei de producent van de schaakserie in 2021 het volgende: “Het is geweldig om te weten dat mensen zoveel van de show hielden dat ze meer tijd met deze personages willen doorbrengen; zo hebben we het alleen nooit voor ons gezien. We vonden dat de serie een bevredigend eindpunt had en we lieten het publiek de ruimte om in te vullen wat er verder met Beth Harmon zou gebeuren. Daar is niks aan veranderd, ondanks dat fans meer eisten op mijn Twitter-feed. ”

The Queen’s Gambit is daarmee een zeldzaam pareltje, een show met een 8.6 op IMDb, een score van 96 procent op Rotten Tomatoes en een mooi, toepasselijk einde. Geen oneindige uitmelkerij vanuit Netflix.

Anya Taylor-Joy, emmy awards 2021, rode loper, decolleté, looks, outfits
Anya Taylor-Joy (Afbeelding: Getty)

Actrice kondigt vervolg Netflix-hit aan

Of toch wel? Maandagavond verscheen er namelijk plotseling een opvallende tweet van Anya Taylor-Joy, de actrice die de hoofdrol speelde in de hitserie. Haar boodschap was duidelijk: “I”. Een bevestiging van het officiële account van de actrice achter Beth Harmon, de schaakheldin uit The Queen’s Gambit, dat er een tweede seizoen komt. Fantastisch! Althans, dat is wat de fans dachten.

Gehackt

Het bericht werd na een paar minuten alweer verwijderd. Een teaser die te vroeg de wereld is in geslingerd? Een coördinatie-foutje met Netflix? Niets van dat alles. De 26-jarige actrice was namelijk helaas simpelweg gehackt. Een derde was op haar Twitter-account ingebroken, en dacht blijkbaar enkel een stunt uit te halen door het vooralsnog niet bestaande tweede seizoen van de serie aan te kondigen.

“Mijn Twitter-account is gehackt. Mijn excuses voor al het ongemak, maar dit was ik niet!” Aldus Anya Taylor-Joy in haar Instagram-stories. Nee, er komt echt geen The Queen’s Gambit seizoen twee. Tienduizenden likes en reacties op de neppe tweet ten spijt. Het was een emotionele achtbaanrit voor fans die wel op een vervolg hopen, maar uiteindelijk zijn zij juist degenen die geluk hebben. Een megasuccesvolle serie waarvan de makers het verhaal boven alles laten gaan, en niet direct naar een zak geld grijpen, dat is zeldzamer dan je zou willen.

Viral Apple-reclame met grote Hollywoodsterren doet Netflix zweten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.