Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 31 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Meer bewegen: met deze tips houd je het dit jaar (wel) vol

Het is een traditie waar we (bewust of onbewust) allemaal aan meedoen: het nieuwe jaar inluiden met goede voornemens. Stond ‘meer bewegen’ op je lijstje? Met deze tips doe je dat én houd je het makkelijker vol.

Grote kans dat een paar goede voornemens inmiddels al gesneuveld zijn. Begrijpelijk, want vaak zijn onze doelen voor het nieuwe jaar iets te hoog en ambitieus, waardoor volhouden lastig is.

Wat werkt? Kleine veranderingen in je routine implementeren en rustig opbouwen. Zo ook als het gaat om meer bewegen, weet H&M. Het bekende kledingmerk wil ervoor zorgen dat al je sportieve voornemens dit jaar lukken.

Tips om meer te bewegen

We hoeven je vast niet te vertellen dat bewegen goed voor je is (doen we alsnog even, voor het geval je een reminder wil). Het verbetert je immuunsysteem, vermindert de kans op depressie en heeft zelfs invloed op je nachtrust, concentratie en humeur. Kortom: de impact op je mentale en fysieke gezondheid is enorm.

Meer dan genoeg voordelen, dus. Nu nog toepassen en misschien wel het lastigste deel: volhouden. Met deze tips lukt dat wel.

1. Wandel wanneer het kan

De makkelijkste manier om in je dagelijks leven meer te bewegen: wandelen! Het zorgt voor sterkere spieren en botten, een betere nachtrust en minder stress. Wie een betere conditie wil en zich fitter wil voelen, heeft ook baat bij wandelen. Met een wandeling van een uur verbrand je gemiddeld 240 kilocalorieën.

Dat betekent niet dat je meteen iedere dag een uitgebreide boswandeling hoeft te maken (kan wel, natuurlijk). Er zijn genoeg situaties waarin je voor de benenwagen kunt kiezen.

Loop in de pauze van je werk een blokje om. Kies standaard voor de trap in plaats van de roltrap of lift, loop naar de supermarkt of pleeg dat ene telefoontje wandelend. Het lijken misschien kleine veranderingen, maar bij elkaar opgeteld maken ze een enorm verschil.

2. Ga voor stijlvolle sportkleding

Mooie en comfortabele sportkleding kan nét die extra motivatieboost geven. Zeg nu zelf: als je je goed voelt, krijg je ook meer energie en zin om te sporten. Investeer daarom in een paar kledingsets van H&M Move. Als het om sportkleding gaat, wil je dat het comfortabel, functioneel én mooi is. Dat zit bij deze toegankelijke sportcollectie wel goed.

H&M Move bestaat uit naadloze sets van ultrazachte stoffen en flatterende kleuren en modellen, allemaal van hoge kwaliteit. Van joggers tot een sneldrogend sportjack en van comfortabele shorts tot stevige sportsokken; je vindt er alles wat je nodig hebt om meer te bewegen in stijl. Check H&M Move voor de hele collectie.

Meer bewegen met H&M
Comfortabele sportkleding kan wonderen doen voor je sportmotivatie. H&M

3. Maak een gewoonte van thuiswork-outs

Geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Maak een gewoonte van thuis sporten. Als je de drempel te hoog vindt, kun je het beste klein beginnen. Koop een paar gewichten, haal er zo nodig wat YouTube-video’s bij en train je spieren dagelijks. Dat hoeven niet eens lange work-outs te zijn, 5 à 10 minuten in de ochtend is prima om mee te beginnen (en is altijd beter dan helemaal niet bewegen).

Je kunt altijd uitbreiden, maar leg de lat niet meteen te hoog. Zorg dat het onderdeel wordt van je routine. Een nieuwe gewoonte wordt gemiddeld na twee maanden pas een automatisme. Probeer die eerste tijd dus door te zetten, daarna wordt het makkelijker.

In samenwerking met H&M

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.