Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter gaat los na ontslag The Mandalorian-ster: de beste tweets

The Mandalorian seizoen 3 moet het zonder Cara Dune stellen. Gina Carano is na “weerzinwekkende tweets” op straat gezet. Twitter gaat los.

Na anti-mondmasker-tweets, het verspreiden van complottheorieën en andere opruiende posts op sociale media heeft Lucasfilm Gina Carano deze week op straat gezet. De actrice speelde als Cara Dune een belangrijke rol in de Star Wars-serie The Mandalorian, op Disney+.

Gina Carano op straat

Ook zou ze naar verwachting de hoofdrol gaan spelen in Star Wars: Rangers of the New Republic, een serie die in ontwikkeling is voor de streamingdienst. Daar zal Disney een andere oplossing voor moeten vinden. Lucasfilm, de studio achter de Star Wars-franchise, heeft duidelijk gemaakt dat het in de toekomst niet meer met de actrice samen zal gaan werken.

Het bedrijf bestempelde haar aanstootgevende posts over de Holocaust “weerzinwekkend en onaanvaardbaar.” Volgens het zeer betrouwbare The Hollywood Reporter zocht Lucasfilm al twee maanden naar een reden om de The Mandalorian-actrice te ontslaan. “Vandaag was de laatste druppel.”

Ook talentbureau UTA heeft Gina Carano op straat gezet. Wat met seizoen 1 begon als een explosieve doorbraak is nu dus geëindigd als een net zo snel gesneuvelde carrière. De kans dat andere grote studio’s nu met de voormalig worstelaar willen samenwerken, is nihil.

Star Wars-fans gaan los op Twitter

In dit artikel lees je meer over de gehele situatie, waarop Carano overigens zelf nog niet heeft gereageerd. Wie wel gereageerd hebben, zijn de fans. Op Twitter gingen de immer mondige Star Wars-diehards los op het nieuws van haar ontslag. We hebben de meest opvallende tweets voor je op een rijtje gezet. Overigens is er meer The Mandalorian-cast-nieuws: Pedro Pascal is gecast voor een groot HBO-project.

The Mandalorian verslaat Game of Thrones met dubieus record

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.