Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

The Mandalorian seizoen 3 komt eerder naar Disney+ dan verwacht

Een nieuwe leak uit de boekenindustrie betekent prachtig nieuws voor fans van The Mandalorian. Seizoen 3 komt veel eerder naar Disney+ dan verwacht.

Jon Favreau en Dave Filoni krijgen na het megasucces van The Mandalorian de kans om hun eigen mini-MCU op te bouwen.

The Mandalorian: smaakt naar meer

The Mandalorian seizoen 1 bezorgde Disney+ al binnen 24 uur meer abonnees dan het bedrijf had verwacht voor het complete eerste jaar.

Dat smaakt naar meer, en dat kregen we een jaar later ook in de vorm van seizoen 2. Na de tegenvallende recente Star Wars-films zijn Favreau en co. de toekomst van de megafranchise.

Dat ga je merken ook. Van Rangers of the New Republic tot een spin-off over Boba Fett, The Mandalorian brengt de komende jaren meerdere ambitieuze series voort.

The Book of Boba Fett, en dan?

Zo komt eind dit jaar al The Book of Boba Fett uit. De serie is al gefilmd en gaat in december in première op Disney+. Waarschijnlijk krijgen we pas ergens in oktober de eerste beelden te zien, maar diehard fans kijken ondertussen al verder.

Leuk al die nieuwe shows, maar wanneer kunnen we op meer The Mandalorian rekenen? Het is een beetje verwend gedrag, maar stiekem willen we vooral meer van Din Djarin en Grogu zien.

Favreau heeft al gezegd dat de productie van start zou gaan nadat The Book of Boba Fett klaar was met filmen, iets wat ondertussen het geval is.

Maar ja, op het huidige tempo zouden we dan dus pas volgend jaar december The Mandalorian seizoen 3 te zien gaan krijgen. Fans van series als Stranger Things en The Witcher zijn een dergelijk tempo gewend, maar toch, het is balen.

Leak brengt geweldig nieuws

Of toch niet? Een nieuwe leak lijkt namelijk goed nieuws te brengen. Edelweiss+ is een marketingplatform voor de boekenindustrie.

Daarop is afgelopen week een grafische novelle over Boba Fett. Tof, maar niet bijzonder boeiend. Wanneer je echter de bijbehorende promotietekst checkt, die hoogstwaarschijnlijk per ongeluk openbaar is gemaakt, dan blijkt er meer aan de hand.

The Book of Boba Fett premieres on Disney+ December 2021. Season 3 of The Mandalorian premiers on Disney+ Spring 2022. Features photos and dialogue from the hit series. Graphic Novels are a major growth category.

Oftewel, The Mandalorian komt al terug voor een derde seizoen in de lente van 2022, in plaats van dat we helemaal tot eind volgend jaar moeten wachten.

Overlap en meer volumes

We hebben het hier niet over vage geruchten of speculerende twitteraars: dit is een officieel platform voor de boekenindustrie. Lucasfilm en Disney kunnen natuurlijk altijd nog hun plannen wijzigen en wellicht is dit een oude tekst die nog geen rekening hield met eventuele delays, maar het lijkt er sterk op dat we Din Djarin eerder terug gaan zien dan verwacht.

Dat is ook goed mogelijk. Naar verluidt wordt The Mandalorian seizoen 3 overlappend met The Book of Boba Fett gefilmd, en Lucasfilm heeft ondertussen niet één maar drie Volumes. Dat zijn de gigantische sets met muren vol schermen waarin de Star Wars-series worden gefilmd. Opschalen is dus mogelijk.

Het wordt in ieder geval een mooi jaar voor Star Wars-fans. Sure, de volgende film laat nog lang op zich wachten, maar ook Obi-Wan Kenobi en Andor komen ergens in 2022 naar Disney+. Ja, er komt een hoop aan. We hebben alle verwachte Star Wars-films en series hieronder voor je op een rijtje gezet:

Star Wars-fans opgelet: deze 17 nieuwe films en series komen eraan

Edelweiss+StarWarsLeaks

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.