Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Verrassing: The Mandalorian-finale onthult gloednieuwe Star Wars-serie

Disney onthulde eerder deze maand maar liefst tien nieuwe Star Wars-series en films die naar Disney+ komen. Tien! Waaronder verschillende spin-offs van The Mandalorian. Het succes van de Baby Yoda-serie smaakt duidelijk naar meer, maar daar blijft het niet bij.

⚠PAS OP: dit artikel bevat kleine spoilers voor de finale van The Mandalorian. Heb je de aflevering nog niet gezien? Kom dan vooral later terug!

Nog een The Mandalorian-spin-off

Tijdens Investors Day hield de entertainmentgigant namelijk nog één grote aankondiging achter de hand. Er komt namelijk nog een grote nieuwe Star Wars-show aan, met niemand minder dan Boba Fett in de hoofdrol.

In plaats van op het podium kreeg Jon Favreau de eer om in de finale van zijn serie The Mandalorian de nieuwe serie te onthullen: The Book of Boba Fett. Na de finale, waarvan we verder niks gaan spoilen, kwam er tot de grote verrassing van fans nog een post-credits-scène, na de aftiteling dus.

The Book of Boba Fett

Gelukkig blijven we altijd hangen vanwege de fantastische concept-art, want anders hadden we de verrassing helemaal gemist. Boba Fett en Fennec Shand bevinden zich in het paleis van Jabba the Hutt, de plek waar de premiejager in de originele filmtrilogie in de Sarlacc-pit werd gegooid. De ogenschijnlijke dood die Boba Fett op miraculeuze wijze overleefde.

Na een weerzien met Jabba’s dienaar Bib Fortuna bestijgt Boba Fett de troon. Jabba’s troon. À la het Marvel Cinematic Universe wordt op die manier een nieuwe Star Wars-serie onthuld: The Book of Boba Fett. En niet voor over een paar jaar, maar al in december 2021 komt de serie naar Disney+.

Nieuwe Star Wars-serie?

Kleine kanttekening: Disney zegt nergens vooralsnog letterlijk dat het om een nieuwe serie gaat. Het ligt voor de hand dat het een nieuwe spin-off van The Mandalorian betreft, maar het zou ook zomaar de naam van het derde seizoen van The Mandalorian kunnen zijn.

Die kans is echter klein, zeker omdat men met deze onthulling hogere verwachtingen schept. Aan de andere kant is het waarschijnlijk dat Grogu nu even naar de achtergrond gaat. Gezien Boba ook een Mandalorian is, zou de focus in de serie naar hem kunnen verschuiven. Zonder spin-off.

Het is in ieder geval fantastisch nieuws voor de fans. Ondanks de eigenlijk zeer kleine rol van het personage in de originele films is de premiejager uitgegroeid tot een fanfavoriet. Van videogames en comics tot een eigen boekenserie: Boba Fett ís Star Wars. Nu met een geheel nieuw tijdperk en dus een eigen show.

Van film naar serie

Een paar jaar geleden deden al geruchten de ronde dat er een Boba Fett-film aan zou komen, in het rijtje van Rogue One en Solo. Dat plan, als het überhaupt al een plan was, ging echter van de baan toen Solo niet de omzet draaide waar Disney op hoopte. Nu gaat het verhaal van de premiejager alsnog verder.

Hopelijk krijgen we snel meer te horen over The Book of Boba Fett. Gaan we in die serie te zien krijgen hoe de premiejager uit de Sarlacc-pit is ontsnapt? We gaan het volgend jaar ontdekken!

💥Check ook: Star Wars-legende: originele Boba Fett-acteur overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Verrassing: The Mandalorian-finale onthult gloednieuwe Star Wars-serie
Sluiten