Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

The Mandalorian-acteur onthult goed nieuws over seizoen 3

De camera’s gaan binnenkort eindelijk rollen voor The Mandalorian seizoen 3, zo heeft acteur en regisseur Carl Weathers bekendgemaakt.

Disney had na de overname van Lucasfilm grote plannen voor Star Wars. Helaas heeft het zeven jaar geduurd voor fans echt kregen wat ze verdienden: The Mandalorian.

The Mandalorian: Star Wars is terug

Sure, de losstaande films die tussen de nieuwe filmtrilogie werden uitgebracht waren zeker de moeite waard, maar als je het zowel aan de fans als aan Disney zelf vraagt, dan pakte de grote comeback van Star Wars niet zo uit als iedereen hoopte.

Tot The Mandalorian dus. De serie van Jon Favreau en Dave Filoni zorgde er eigenhandig voor dat Disney+ al binnen 24 uur het beoogde aantal abonnees voor het complete eerste jaar binnen wist te harken.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en is het alweer tijd voor het derde seizoen van de serie. Helaas moeten de fans dit keer iets langer geduld hebben. Door het succes van de Star Wars-show heeft Disney het groene licht gegeven voor een berg aan andere Star Wars-series voor Disney+.

Waar blijft seizoen 3?

Waaronder directe spin-offs van The Mandalorian, zoals The Book of Boba Fett. Die show gaat in oktober van start. Leuk al die nieuwe producties, maar de grote vraag was de afgelopen maanden: wanneer kunnen we seizoen 3 van The Mandalorian verwachten?

Lucasfilm heeft officieel nog geen antwoord op die vraag gegeven, maar gelukkig hebben we de castleden nog. Zo gaf Giancarlo Esposito onlangs aan dat het filmen van seizoen 3 snel zou beginnen, maar nu is Carl Weathers nog specifieker.

Tamagotchi onthult ultieme Star Wars-hebbeding: je eigen R2-D2

Acteur heeft goed nieuws

De acteur gaf tijdens Steel City Con deze week aan dat de productie in september van start gaat:

“We beginnen binnen een maand met een nieuw seizoen van The Mandalorian“, bevestigde de acteur die Greef Karga speelt. “Ja. Ik mag weer voor de camera staan, en ik mag weer regisseren.”

The Book of Boba Fett kreeg dus voorrang. Vervolgens was het een kwestie van wachten tot de aankomende Obi-Wan Kenobi-show klaar zou zijn met filmen. Lucasfilm heeft sinds het explosieve succes van The Mandalorian geïnvesteerd in meerdere Volumes, de grote sets met videoschermen waarmee Favreau pioniert,  maar die werden tot afgelopen week nog door Obi-Wan Kenobi in beslag genomen.

Ewan McGregor en co. zijn klaar met filmen, dus nu kan The Mandalorian weer opstarten.

The Mandalorian seizoen 3 Disney+ Star Wars
Carl Weathers (rechts) (Afbeelding: Lucasfilm)

Twee zoethouders van jewelste

In de tussentijd hebben Star Wars-fans gelukkig nog The Book of Boba Fett en het intrigerende Visions om naar uit te kijken op Disney+. Beide series gaan nog dit jaar van start.

Wanneer The Mandalorian seizoen 3 van start zal gaan is officieel nog niet bekend, maar dankzij een recente leak op een marketingplatform hebben we wel een goed beeld van de planning.

Daaruit bleek dat The Mandalorian seizoen 3 al eerder dan verwacht van start zal gaan, namelijk in de lente van 2022. Star Wars-fans hoeven zich dus het komende jaar niet te vervelen! Check alleen al de lijst aan recentelijk aangekondigde series voor Disney+.

Disney+ brengt Boba Fett terug in absurde eerste trailer Star Wars: Visions

CB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.