Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Oscar Isaac vecht voor zijn huwelijk in indrukwekkende trailer HBO-serie

HBO heeft een tweede trailer uitgebracht voor Scenes From a Marriage, een adaptatie van een Zweedse klassieker uit de jaren zeventig met Oscar Isaac en Jessica Chastain in de hoofdrollen. Een van de meest veelbelovende dramaseries van dit najaar.

Als je de prijswinnende Netflix Original Marriage Story al confronterend vond, dan kun je de nieuwe serie van HBO Max wellicht beter overslaan.

Scenes From a Marriage

Dan hebben we het over Scenes From a Marriage. Een gloednieuwe miniserie met niemand minder dan Oscar Isaac (Marvel, Star Wars) en Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) in de hoofdrollen.

De show is niet geheel origineel: Scenes From a Marriage is namelijk een moderne adaptatie van een filmklassieker uit 1973. Toen leverde de Zweed Ingmar Bergman een baanbrekende filmervaring af, met een verhaal dat in zes delen was opgeknipt. Beter gezegd: de scènes uit de titel van de film.

Huwelijk valt uit elkaar

Ondertussen zijn we bijna vijftig jaar verder en zien huwelijken er een stuk anders uit. Of is er weinig veranderd? Isaac en Chastain spelen een Amerikaans koppel, die we in vijf afleveringen volgen.

Van liefde, bewondering en verraad tot zelfs haat zien we Mira, een tech-executive die met zichzelf worstelt en haar man Jonathan, een professor die alles op alles wil zetten om hun huwelijk te redden.

Een huwelijk dat niet ontploft door één gebeurtenis, één klap, maar langzaam weg slijt, totdat de reden dat twee mensen naar elkaar toe werden getrokken opeens verdwenen is.

“Je gelooft als koppel simpelweg dat niks je pijn kan doen,” aldus het personage van Chastain, “en dan begin je geleidelijk te beseffen dat eigenlijk alles je pijn kan doen.”

Regisseur Dune brandt eigen première af: ‘Belachelijk’

Filmfestival van Venetië

HBO’s adaptatie gaat in september in première op het 78e filmfestival van Venetië. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Michelle Williams (Venom) tegenover Oscar Isaac zou gaan spelen, maar uiteindelijk is dat dus Jessica Chastain geworden. Williams is wel betrokken als producent.

De rest van de cast is ook niet misselijk. Denk bijvoorbeeld aan Corey Stoll uit Ant-Man en House of Cards, en Nicole Beharie uit Sleepy Hollow.

HBO Max en Nederland

Scenes From a Marriage gaat op 12 september van start op HBO Max, met wekelijkse nieuwe afleveringen. Hopelijk is er tegen die tijd ook meer bekend over de onvermijdelijke Nederlandse lancering van de streamingdienst. Warner Media heeft al vacatures uitstaan voor de Nederlandse tak, dus het is slechts een kwestie van tijd.

In de tussentijd is het hopen dat Ziggo deze veelbelovende miniserie oppakt. Check hieronder de indrukwekkende tweede trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.