Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tamagotchi onthult ultieme Star Wars-hebbeding: je eigen R2-D2

Disney en Tamagotchi hebben na drie maanden aan teasers eindelijk het hebbeding der nostalgische hebbedingen onthuld: een R2-D2 Tamagotchi. Pure kunst.

Menig leraar en ouder was blij toen de hype rondom Tamagotchi afliep. Je kent ze wel: de elektronische huisdieren die je in sleutelhanger-formaat overal blijven achtervolgen. Geef je ze niet op tijd eten? Dan blijven ze piepen tot ze sterven.

Tamagotchi: terug van nooit weggeweest

Een harde les voor kinderen, zullen we maar zeggen. Sindsdien is de wereld van gadgets totaal veranderd en is de rage rondom Tamagotchi in Nederland vrijwel volledig uitgestorven. Toch bestaan de compacte elektronische huisdieren nog steeds.

Vooral in Japan zijn ze nog steeds zeer populair. Ook Tamagotchi zijn met hun tijd mee gegaan. Minigames, kleurenscherm, bijbehorende apps: het concept is stevig uitgebreid. Maar de kern blijft hetzelfde.

Star Wars x Tamagotchi R2-D2

Maar ja, de sleutelhangers legden het altijd af tegen een echt huisdier. Tot nu. Tamagotchi komt namelijk met een speciale Star Wars-editie, waarmee je niet voor een kat, hond of hamster zorgt, maar voor niemand minder dan R2-D2. De droid die je kent uit… elke Star Wars-film.

Voorlopig kunnen we nog geen echte R2-D2 in huis halen, dus dit hebbeding is daarmee de next best thing. De gloednieuwe gadget wordt uitgebracht in twee kleuren, wit en blauw.

R2-D2 Tamagotchi Disney Star Wars
🚀 (Afbeelding: Tamagotchi / Disney)

Vooral de witte doet meteen denken aan de chassis van R2-D2 uit de films. Ook de meer doorzichtige blauwe bezorgt je waarschijnlijk een berg nostalgie. Die is namelijk duidelijk gebaseerd op de Tamagotchi’s van twintig jaar geleden. Ah, de nostalgie.

Skills, hard werken en holo-chess

Op de accessoire zitten drie fysieke knoppen, waarmee je jouw digitale R2-D2 verzorgt en nieuwe skills aanleert. Je kunt de droid trainen in negentien verschillende skills. Maar vergis je niet, Tamagotchi’s blijven hard werken. Je zult R2-D2 ook moeten opladen en schoonmaken.

Je kunt zelfs dankzij negen ingebouwde minigames onder andere holo-chess spelen. Het scherm is een 24 bij 30 LCD-scherm, met een heerlijk retro pixel-stijltje. Dit is niet de hypermoderne Tamagotchi die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen.

R2-D2 Tamagotchi Disney Star Wars
🚀 (Afbeelding: Tamagotchi / Disney)

11 november

Nee, men kiest hier duidelijk voor de krachtige impact van dubbele nostalgie. Het is én een ode aan de Tamagotchi’s van twintig jaar geleden, én een hebberigmakend stukje Star Wars.

Helaas is er nog geen prijs bekendgemaakt, maar op basis van andere edities kun je een prijs van rond de 25 euro verwachten. De R2-D2 Tamagotchi komt uit op 11 november. Houd Amazon in de gaten voor de pre-orders die later vandaag live gaan.

Star Wars

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.