Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Wordt de nieuwe Tolkien-verfilming écht zo goed als Lord of the Rings?

Het onafhankelijke filmproductie- en distributiebedrijf A24 heeft sinds de oprichting in 2012 een aantal van de meest verfrissende Hollywood-films van de afgelopen tien jaar afgeleverd. Maak kennis met een van de meest veelbelovende films van 2021: The Green Knight.

Waar menig studio steeds vaker voor veilige eenheidsworst koos, kwam A24 met Oscar-winnaar Moonlight, Adam Sandler-pareltje Uncut Gems en topfilms als The Lighthouse, Lady Bird en Midsommar.

The Green Knight

Stuk voor stuk titels die direct opvielen tussen al het filmgeweld dat Hollywood elk jaar weer op het witte doek tovert. Ook dit jaar heeft A24 een veelbelovende titel op de planning staan: The Green Knight.

Een ambitieuze hervertelling van de klassieke Koning Arthur-legende. Van de nieuwste trailer tot de ronduit schitterende filmposters: The Green Knight lijkt een visueel spektakelstuk te gaan worden.

Van Koning Arthur tot The Lord of the Rings

De film, die na eindeloos pandemie-uitstel eindelijk uitkomt op 30 juni, is een hervertelling van het gedicht ‘Sir Gawain and the Green Knight‘, vertaald uit het Middelengels door J.R.R. Tolkien in de jaren twintig. Ja, de auteur van The Lord of The Rings.

De regie is in handen van talent David Lowery, die een creepy adaptatie van het beroemde gedicht af lijkt te gaan leveren. Het originele verhaal volgt Sir Gawain (Dev Patel), het jongste lid van King Arthur’s Knights of the Round Table en zijn tegenslagen tijdens een zoektocht naar een koopje dat hij sloot met een gigantische boomachtige ridder (Ralph Ineson).

Visueel feestje

Hoe goed of slecht The Green Knight eind juli ook uitpakt, fans van duistere fantasy en opvallende cinematografie komen gegarandeerd aan hun trekken. Dat bewijst A24 nog maar eens met een gloednieuwe trailer.

Hopelijk zijn tegen die tijd de bioscopen ook in Nederland open… Scroll vooral ook even door voor de fantastische filmposters!

Ethereum-oprichter door stijgende koers ’s werelds jongste cryptomiljardair

the green knight
🔥 (Afbeelding: A24)
the green knight
🔥 (Afbeelding: A24)
the green knight
🔥 (Afbeelding: A24)
the green knight
🔥 (Afbeelding: A24)
the green knight
🔥 (Afbeelding: A24)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.