Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Solos: Amazon’s met sterren gevulde antwoord op Black Mirror

Black Mirror biedt op Netflix een puik stukje science-fiction, in de vorm van losstaande verhalen die een (helaas) geloofwaardig toekomstbeeld schetsen. De spiegel uit de titel is vaak ronduit confronterend. Amazon pakt het anders aan met Solos.

Van wat er gebeurt als we doorslaan in het gebruik van virtual reality tot een maatschappij waarin al je prestaties nauwkeurig worden gemeten en bijgehouden: van Black Mirror wordt je niet bepaald vrolijk, maar tof is het wel.

Solos: absurde sterrencast

Ben je dan toch meer van de hartverwarmende sci-fi? Dan is Amazon’s antwoord op Black Mirror een Original om in de gaten te houden. Solos, zoals de serie heet, heeft een sterrencast waar je U tegen zegt.

Waaronder Morgan Freeman, Anne Hathaway, Helen Mirren, Uzo Aduba, Nicole Beharie, Dan Stevens, Constance Wu en twee Anthony Mackie’s. Ja, twee.

De show bestaat uit zeven losstaande verhalen, die net zoals Black Mirror de toekomst van de mensheid verkennen, maar dan met een iets optimistischere insteek.

Wordt de nieuwe Tolkien-verfilming écht zo goed als Lord of the Rings?

Netflix, pas op! Amazon's antwoord op Black Mirror is hartverwarmend Solos
De sterrencast van Solos (Afbeelding: Amazon)

Tijdreizen, robots en criminaliteit

De officiële synopsis luidt als volgt: Solos verkent de vreemde, mooie, hartverscheurende, hilarische, wonderbaarlijke waarheden van wat het betekent om mens te zijn.

Uitgevoerd door acht van de beste acteurs van onze tijd, omvat deze anthologiereeks ons heden en onze toekomst. Solos tackelt tijdreizen, A.I. bots, solo-reizen naar de verste uithoeken van het universum, het plannen van slimme huizen, een mysterieuze wachtkamer, vruchtbaarheidsbehandelingen in de nabije toekomst en illegale geheugentransplantaties.

Zoetsappig

Stuk voor stuk met het doel om de de diepere betekenis van menselijke connectie te verkennen. Althans, dat is hoe Amazon de Original probeert te verkopen. Inclusief de volgende zoetsappige tekst: “Zelfs tijdens onze meest ogenschijnlijk geïsoleerde momenten, in de meest uiteenlopende omstandigheden, zijn we allemaal verbonden door de menselijke ervaring.”

De show is gecreëerd door David Weil, die tevens de regie van drie afleveringen voor zijn rekening neemt. De rest wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson, Zach Braff en Tiffany Johnson.

Net zo goed als Black Mirror?

De lat ligt door Black Mirror in ieder geval hoog. Ook na het kijken van de onderstaande trailer kun je niet om die vergelijking heen: Amazon probeert duidelijk Netflix achterna te gaan. Op 21 mei gaan we ontdekken of de sterrencast van de Amazon Original daar ook daadwerkelijk in gaat slagen. Vanaf dan staan alle zeven afleveringen van Solos namelijk op Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.