Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste teaser Squid Game 2: nieuwe pop, andere spelen

Er is eindelijk een officiële teaser van Squid Game seizoen 2. Het eerste seizoen is de best bekeken Netflix-serie ooit. Dan is het knap lastig om een succesvol vervolg te maken, maar daar draaiden de Zuid-Koreaanse makers hun handen niet voor om. Check de nieuwe pop, die een compleet nieuwe ronde inluidt.

Eerst even wat informatie voor de mensen die de Netflix-hype uit Zuid-Korea hebben gemist. Kort gezegd gaat Squid Game over een groep van 456 mensen, veelal met persoonlijke of financiële problemen, die voor een geldprijs kinderspelletjes spelen. Falende deelnemers worden abrupt vermoord. Qua sfeer is de serie te omschrijven als een mix van de films Battle Royale en Hunger Games en de serie Black Mirror. Daarbovenop ligt een maatschappijkritische laag, die vooral Zuid-Koreanen goed snappen.

Eerste teaser van Squid Game seizoen 2

Dat er een vervolg zou komen op de Netflix Original uit Zuid-Korea was wel al bekend. Nu is het officieel en is er een eerste teaser, uit de digitale pen van showrunner Hwang Dong-hyuk. In januari verkondigde teaste hij al dat het Squid Game-universum pas net is begonnen.

“Er komt een heel nieuwe ronde aan”, aldus Hwang Dong-hyuk over Squid Game seizoen 2. “Gi-hun (Lee Jung-jae) keert terug. De Frontman (Lee Byung-hun) keert terug. De man in pak (Gong Yoo) die deelnemers lokt met ddakji komt misschien terug”, vervolgt hij.

Netflix introduceert nieuwe pop

Maar de meest interessante teaser deelt hij aan het einde van zijn beknopte betoog. Het nieuwe seizoen van Squid Game introduceert Cheol-su, het vriendje van Young-hee, de robotpop die uitgroeide tot Mascotte van het eerste seizoen van de succesvolle Netflix Original. “Doe nog een keer mee voor een compleet nieuwe ronde.” Vermoedelijk zijn de spelen nog een stuk bloediger dan die uit het eerste seizoen.

Om enigszins een beeld te krijgen van de populariteit van het eerste seizoen van Squid Game: dit verdiende Netflix na één maand al aan de megahit. Bekijk seizoen 1 hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.