Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Te gast op een bruiloft? Zo kom je goed voor de dag

Na twee jaar van uitgestelde bruiloften barst het trouwseizoen weer los deze zomer. Leuk zo’n invite – we zijn wel weer toe aan een feestje – maar hoe zat het ook alweer: wat trek je aan? No worries: goed voor de dag komen is een fluitje van een cent als je het goed aanpakt.

Heb jij een uitnodiging voor een bruiloft ontvangen, maar géén idee wat je moet dragen? Logisch, want je wil de plank niet misslaan. Underdressed op het festijn verschijnen is een no go, maar je wil ook niet compleet overdressed alle aandacht op je vestigen. Precies om die reden komt WE Fashion met tips en tricks per dresscode.

VIP shopafspraak voor kleding bruiloft

Zou je graag wat persoonlijke hulp en styling advies willen? Dat kan: bij WE Fashion kun je heel eenvoudig een personal shopafspraak inplannen met speciaal getrainde wedding-stylisten. Deze stylisten weten alle ins en outs van bruiloftskleding.

Onder het genot van een hapje en een drankje vind je met behulp van WE wedding stylisten dé perfecte bruiloftsoutfit. De VIP-service wordt aangeboden in geselecteerde winkels, waaronder: Breda, Rotterdam, Leidschendam, Amsterdam en Utrecht. Shoppers ontvangen bij besteding vanaf €150 een gratis kostuumhoes, gemaakt van gerecyclede materialen. Je VIP shopafspraak boek je snel en makkelijk op wefashion.com.

Dresscode: Tenue de ville

Tenue de ville betekent letterlijk: stadskleding. Bij deze dresscode is het de bedoeling dat je netjes voor de dag komt, maar niet in avondkleding. Een net pak met een stropdas of een vlinderdas (één van de twee is verplicht) gecombineerd met donkere schoenen is de ideale keuze.

Ga voor een maatpak in rustige kleuren zoals zand, blauw of grijs. Je kan je eigen touch aan je outfit geven door een grappige accessoire toe te voegen. Denk aan sokken in een felle kleur of met een speelse print.

Dresscode: Cocktail

In de zomer vraagt deze dresscode om een lichte kleur (in de winter kies je voor een donker pak). Ga niet voor al te felle kleuren. Een strik mag, maar hoeft niet: een blazer met pochet is een goed alternatief.

Voor een moderne look en feel kies je voor de trend van broken tailoring: ga voor een andere kleur broek dan je jasje. Let op: kies voor je broek altijd een lichtere kleur dan voor je jasje en niet andersom. Zo ligt het zwaartepunt van je outfit boven je middel.

Dresscode: Black Tie

De naam zegt het al: deze dresscode betekent dat je helemaal in het zwart gekleed gaat. Maar let op: je gaat gekleed in een smoking, dat is niet hetzelfde als een zwart pak. Het smokingjasje heeft de kleur van het dagdeel waarin je het draagt: de nacht. Dat mag dus ook heel donkerblauw zijn. De broek is wel altijd helemaal zwart.

Soms is minder meer: draag een broek zonder riemlussen of omslag. Maak je outfit helemaal compleet met een vlinderdas of manchetknopen.

Dresscode: Bohemian

Helemaal van nu en lekker zomers op een bruiloft: de bohemian dresscode. Denk aan een pak in pastelkleuren of aardetinten. Donkere kleuren zoals donkerblauw, grijs of zwart zijn in ieder geval een no go voor deze outfit.

Wat accessoires betreft kies je het beste voor een vlinderdas of pochet met bloemetjes. Een stropdas past niet bij deze look, maar een sjaaltje kan wel werken. Draag het bijvoorbeeld binnen je boord: zo word je boord ook nog eens minder snel vies.

 

In samenwerking met WE Fashion

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.