Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Thor: Love and Thunder-trailer toont Christian Bale’s bad guy

Marvel-fans hebben er lang op moeten wachten maar de eerste échte trailer van Thor: Love and Thunder is uit. Het toont een hoop nieuwe dingen in de derde Thor-film, waaronder de eerste blik op bay guy Gorr: The God Killer, gespeeld door Christian Bale.

Hoewel Thor: Love and Thunder al op 8 juli uitkomt in de bioscopen, hebben we tergend lang moeten wachten op een eerste echte trailer. We kregen enige tijd geleden wel al een korte teaser, maar echt veel wijzer werden we er niet van. Regisseur Taika Waititi (die ook Thor Ragnarok regisseerde) deed bijzonder geheimzinnig over het project.

Van dad bod tot god bod

In de trailer zien we Thor: The God of Thunder die zich (na Avengers: Endgame) aansluit bij de The Guardians of the Galaxy onder leiding van Peter Quill (Star-Lord). Hij vindt de nieuwe rol blijkbaar wel prettig, want hij voelt de drang om weer van zijn ‘dad body’ af te komen. Daarnaast probeert hij zichzelf weer te vinden door middel van meditatie.

Ook zien we Valkyrie weer terug op Pegasus en meer beelden van Natalie Portman als Mighty Thor die nu controle heeft over Mjolnir. Daarnaast is er enig geflirt, vooral door Thor, die echt nog steeds niet over Jane Foster heen is.

De échte knaller in Thor Love and Thunder is de bad guy

Maar het échte hoogtepunt van de trailer is vooral als Gorr: The God Butcher voor het eerst voorbij komt. Het personage wordt gespeeld door Christian Bale en is, naar onze bescheiden mening, een van engste en donkerste MCU villains die we in tijden (wellicht ooit) hebben gezien. Gorr heeft maar één doel: alle goden vermoorden omdat hij ze arrogante eikels vindt, die van alles doen waar ze maar zin in hebben.

Thor Gorr the God Butcher
Behoorlijk angstaanjagend wezen. (Afbeelding: Disney)

Het is dus nog maar twee weken wachten tot de film in de bios draait; maar potdorie wat hebben we zin in deze nieuwe Thor-film. Al is het alleen al door de briljante grap dat Zeus (Russell Crowe), iets te hard ‘flicked’ om erachter te komen wie er onder de vermomming zit. Da’s Waiti-humor ten top en we vermoeden er nog veel meer van dat soort grappen volgen.

Thor: Love and Thunder: 9 dingen die opvallen in de trailer

Wil je trouwens ook een God bod in plaats van een dad bod, dan heeft de personal trailer van Chris Hemsworth tips voor je.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.