Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Thor: Love and Thunder: 9 dingen die opvallen in de trailer

Marvel heeft de eerste trailer van Thor: Love and Thunder gedeeld. En die zit vol met opvallende details. Een overzicht met mogelijke easter eggs en andere dingen die in het oog springen.

Het watertanden is begonnen, maar je moet nog even geduld hebben. Het vervolg op Thor: Ragnarok, opnieuw geregisseerd door Taika Waititi, gaat in Nederland op 8 juli 2022 in première.

Wat opvalt in de trailer van Thor: Love and Thunder

Marvel mag het dan een teaser noemen, wij noemen de eerste video met bewegende beelden uit de film een trailer. Alleen al omdat die zo bomvol zit met details. 9 dingen die opvallen.

1. Retro kostuum

De trailer begint met een kleine Thor die groot wordt. En daarbij loopt Chris Hemsworth in een retro kostuum, die we nog niet eerder zagen in het Marvel Cinematic Universe, maar wel in de allereerste comics met de superheld. Cool, die gele laarzen.

thor retro kostum, trailer, love and thunder
🔨 (Afbeelding: Marvel)

2. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine

Taika Waititi doet niets zonder reden, dus ook niet het uitkiezen van een titelsong. Voor Ragnarok gebruikte de regisseur Immigrant Song van Led Zeppelin, waarmee hij al subtiel hintte naar het verhaal. Achter Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses zit ongetwijfeld ook een boodschap. Axl Rose schreef het nummer als een liefdeslied voor zijn toekomstige vrouw, Erin Everly. Wordt de relatie met Jane Foster nieuw leven ingeblazen? Lees hier meer over de keuze voor het nummer.

3. Jane Foster, de vrouw met de hamer

Op het einde van de trailer kom je in ieder geval te weten hoe Jane Foster (Natalie Portman) eruit ziet als de vrouwelijke Thor. Badass! En de voormalige koning van Asgard schrikt daar behoorlijk van. En nee, we gaan niet uitleggen hoe ze aan de superkrachten is gekomen.

thor love and thunder, jane foster, trailer, nathalie portman
🔨 (Afbeelding: Marvel)

4. De vrouw met het blauwe haar

Niet zo vreemd dat de superheld schrikt bij het zien van zijn voormalige liefde, want even daarvoor zien we Thor een vrouw met blauw haar zoenen. Wie is zij dan?

trailer love and thunder, blauw haar, vrouw, trailer
🔨 (Afbeelding: Marvel)

5. Thor is zen wil geen superheld meer zijn

In de trailer van Thor: Love and Thunder zien we de superheld voor het eerst mediteren. Onder een Yggdrasil. Hij is zen, wil vrede en roept dat hij geen superheld meer wil zijn. Wordt dit de Marvel-versie van Eat Pray Love?

Yggdrasil
🔨

6. Valkyrie, de koning van New Asgard

Tegen het einde van Avengers: Endgame maakt de superheld met hamer Valkyrie de koning van New Asgard. Hij zegt dat de Asgardians een nieuwe leider nodig hebben en zij is het. De nieuwe trailer van Thor: Love and Thunder toont Tessa Thompson in die rol en ze ziet eruit als een echte baas.

King Valkyrie, new asgard
🔨 (Afbeelding: Marvel)

7. Fat Thor

Nog even over Avengers: Endgame gesproken: toen zag je een uitgebluste dikke Thor. In de nieuwe trailer zie je die ook nog even verschijnen, terwijl hij keihard traint om de laatste overtollige vetrollen eraf te krijgen.

fat thor love and thunder, trailer, chris hemsworth
🔨 (Afbeelding: Marvel)

8. Olympus?

Dit zou zomaar eens de Marvel-versie van Olympus kunnen zijn. Krijgen we dan eindelijk een introductie van de Olympische goden binnen het MCU?

olympus, mcu
🔨 (Afbeelding: Marvel)

9. Guardians of the Galaxy

Dat is aannemelijk, want de Guardians of the Galaxy komen helpen, zoals je ook in de nieuwe trailer ziet. Het Marvel-stripboek van Al Ewing over die superhelden begint met een strijd met de Griekse goden.

guardians of the galaxy, thor love and thunder, trailer, chris pine, chris hemsworth
🔨 (Afbeelding: Marvel)

De Marvel-film Thor: Love and Thunder verschijnt 8 juli 2022 in de Nederlandse bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.