Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Kendall Jenner promoot tequila zonder zout, citroen en andere toppings

Een interessant gevalletje ‘How Can I Make This About Me’ op Instagram. Oké, niet helemaal, want 818 Tequila betaalt er juist voor om het voor eventjes volledig om Kendall Jenner te laten draaien. Hoeveel weten we niet exact. Feit is dat het halfzusje van Kim Kardashian topless voor behoorlijk wat awareness zorgt voor het drankmerk.

818 Tequila is een ambachtelijk gemaakte tequila uit Jalisco, Mexico. Waarschijnlijk kende je het merk nog niet, en vergeet je het nu nooit meer. Dat is nou precies de bedoeling van een gesponsorde Instagram-post.

Kendall Jenner promoot 818 Tequila topless

Waar je als merk vroeger dure campagnes in tijdschriften en nog veel duurdere televisiereclames nodig had om bekendheid te genereren, benader je nu gewoon een influencer. En hoe hoger je budget, des te groter de bekendheden zijn die je kunt benaderen.

Volgens de laatste gegevens van GoBankingRates is Kendall Jenner 611.000 dollar waard per gesponsorde post op Instagram. Of dat ook exact betaald wordt, hangt ongetwijfeld af van het merk en de campagne. Vervolgens is het in sommige gevallen dan ook nog maar eens afwachten hoe de betreffende influencer het aanpakt. Wat dat betreft is deze post een schot in de roos voor 818 Tequila. Kendall Jenner had er blijkbaar zin in. Of ze staat gewoon erg achter het merk. Ze deelde een topless foto met een fles drank in de hand, en die heeft op het moment van schrijven 8,4 miljoen likes en meer dan 20.000 reacties verzameld.

Miljoenen likes en reacties

Wat er ook voor de Instagram-post is betaald, 8,4 miljoen likes en 20.000 reacties zijn niet snel ergens anders te koop. Een gemiddelde post van 818 Tequila komt niet verder dan een paar duizend likes en zelfs voor Kendall Jenners is 8,4 miljoen veel.

Het is natuurlijk niet de eerste topless foto die Kendall Jenner deelt op Instagram. Helaas is het ‘seks-positieve feminisme’ nog niet dusdanig ingeburgerd dat dit gewoon op natuurlijke manier kan. Mannen mogen wel in de blote bast op de foto, vrouwen niet. Wanneer houdt dit nou eens op?

Lees hier waarom Elon Musk door Mexico is teruggeroepen nadat hij even geleden de naam van zijn Tesla-tequila bekendmaakte.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.