Elon Musk door Mexico teruggeroepen om Teslaquila

Wat twee jaar geleden aanvankelijk werd gezien als een 1 aprilgrap, heeft een serieus staartje gekregen. Tesla-CEO Elon Musk wilde zijn tequila ‘Teslaquila’ noemen, maar is daarbij teruggeroepen door Mexico. Geen geknoei met die naam, waar een patent op ligt.

Niemand zal ontkennen dat Elon Musk een meester is in het bedenken van dingen. SpaceX, PayPal, Tesla, The Boring Company, Neuralink en zo zijn er ook nog heel wat kleine projecten. Maar het gaat fout als hij met een bestaand product aan de haal gaat. Eigenlijk mag hij blij zijn dat Mexico een stokje heeft gestoken voor de naam ‘Teslaquila’, die hij vermoedelijk bedacht tijdens het roken van zijn wekelijkse jointje.

Mexico zegt nee tegen Teslaquila

Inmiddels is de tequila van Tesla gelanceerd door Elon Musk, zij het met precies dezelfde naam als het automerk. De fles kost 250 dollar.

teslaquila, elon musk, mexico, tesla, tequila

Het oorspronkelijke doel was om de drank ‘Teslaquila’ te noemen. Maar de Mexicaanse Tequila Regulatory Council CRT greep in. De inhoud van de fles bestaat uit 100 procent ‘agave tequila añejo’, wat inhoudt dat de drank een tot drie jaar in Franse eikenhouten vaten is gerijpt. Elon Musk heeft de drank laten maken door Nosotros in Californië. Maar de agave die is gebruikt, komt wel uit de erkende tequila-staat Jalisco in Mexico. En dan mag je dus niet met de naam knoeien.

Meer tequila van Tesla

‘Teslaquila’ of niet, de tequila van Tesla is zeer gewild. De honderd flessen waren in no-time uitverkocht, maar er komt een nieuwe lading. Dit is overigens niet het spul dat je drinkt met zout en citroen in een draaibar. In de Verenigde Staten wordt deze drank gedronken zoals we hier whisky en cognac drinken.

Tesla tequila Teslaquila Elon Musk
Het oorspronkelijke idee

Ben je een liefhebber van het spul en mocht je in 2021 weer mogen reizen? Check dan eens deze all-you-can-drink treinreis door Mexico. Dat moet de droom zijn van iedere tequila-liefhebber.

🥃 Check ook: Belvedere Heritage 176: genieten van vodka als van een whisky

Reageer op artikel:
Elon Musk door Mexico teruggeroepen om Teslaquila
Sluiten