Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Verwarrende toekomst DC onthuld, met én zonder Superman

DC Studios begint met een schone lei en een ambitieus tienjarenplan. Waaronder een nieuwe Superman-film, maar Henry Cavill neemt alvast afscheid van de cape. We maken de (verwarrende) balans op.

James Gunn leverde onlangs nog voor Marvel een Holiday Special af van Guardians of the Galaxy. Daar komt volgend jaar nog de derde film uit die reeks achteraan, en dan is zijn Marvel-avontuur voorbij.

Nieuwe toekomst DC

De regisseur is namelijk aan een pittige missie begonnen: DC Studios redden. Gunn staat sinds kort samen met filmproducent Peter Safran aan het roer van die studio als co-CEO. Oftewel: het brein achter de Guardians of the Galaxy-films is nu de baas van alle DC-films en series. Van Batman tot Superman.

Gunn is al een tijdje bezig met een tienjarenplan voor het DCU. Gelukkig heeft hij als regisseur van The Suicide Squad en Peacemaker zowel ervaring met DC-films als series. Zijn doel is om een consistente wereld op te bouwen, waarbij films en series in elkaar grijpen. Oftewel, wat Marvel al jaren doet.

Eerste film al bekend: Superman

Safran en Gunn laten er in ieder geval geen gras over groeien. Op Twitter maakte James Gunn deze week bekend dat ze al een “DC slate ready to go’ hebben. Oftewel, een line-up van aankomende films. Daar hoeven we ook niet lang naar te gissen: al begin volgend jaar zullen ze de eerste films bekendmaken, zo stelt Gunn zijn fans gerust.

Sterker nog, de eerste DC-film onder Gunn en Safran is al bekend. De Peacemaker-regisseur is al een nieuwe Superman-film aan het schrijven. Dan denk je, ‘perfect, daar heeft Henry Cavill na zijn vertrek bij The Witcher nu alle tijd voor’, maar dan hebben we slecht nieuws voor je.

Henry Cavill neemt afscheid

Gunn werkt namelijk aan een film over een jongere versie van Superman, zonder Cavill. Sterker nog, op Instagram heeft de acteur een post gedeeld over dat nieuws, waarin hij concludeert dat zijn tijd als de iconische superheld voor goed voorbij is. Ja, afgelopen oktober werd zijn terugkeer als Superman nog met veel fanfare aangekondigd, maar dat was nog voor Gunn en Safran aan boord kwamen. In de nieuwe plannen is er geen plek meer voor Cavill’s Superman, lijkt de conclusie te zijn:

Dat is opvallend, want als je puur op de tweets van James Gunn af zou gaan, dan zou je toch echt denken dat Cavill slechts tijdelijk op de reservebank zit. De nieuwe co-CEO van DC Studios heeft het nadrukkelijk over ‘initial stages’ en ‘exciting possibilities’ om met de acteur samen te gaan werken.

Batman en Ben Affleck

Afijn, begin volgend jaar gaan we dus meer horen over de toekomstplannen van DC Studios. Met Gunn aan het roer hebben fans in ieder geval één van de meest communicatieve studiobazen die je je maar kunt wensen. Alleen al zijn antwoorden op journalisten en fans op Twitter leveren nieuwtjes op.

Zo meldde een journalist van Variety dat Safran en Gunn overwegen om de Batman van Robert Pattinson en Matt Reeves onderdeel te maken van het bredere DC Universe. Een gerucht dat studiobaas vervolgens zelf meteen de wereld uit hielp:

Over Batman gesproken: volgens James Gunn wil Ben Affleck nog steeds een DC-film regisseren. Sterker nog, ze hebben er al een meeting over gehad. Het is slechts en kwestie van ‘het juiste project vinden.’ Op naar een hopelijk betere toekomst voor het DC Universe!

James Gunn @ Twitter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.