Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste trailers voor de nieuwe Indiana Jones, Transformers en GotG Vol.3

Indiana Jones, Guardians of the Galaxy en Transformers zijn terug! Alle drie de megafranchises worden volgend jaar voorzien van een kersverse film. Nu worden we alvast getrakteerd op drie spectaculaire trailers.

We zijn in december aanbeland, wat betekent dat het tijd is om vooruit te blikken. Op filmvlak is er in ieder geval een hoop om naar uit te kijken in 2023. Ook liefhebbers van explosieve blockbusters komen volgend jaar aan hun trekken.

Drie explosieve trailers voor 2023

Het bewijs vind je hieronder in de vorm van drie zojuist gelanceerde trailers. Stuk voor stuk eerste voorproefjes op nieuwe delen van megafranchises: Marvel’s Guardians of the Galaxy, Transformers en Indiana Jones. Ja, Harrison Ford komt nog één keer in actie. Pak de (bioscoop)agenda er maar bij: deze drie films wil je niet missen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Op dit moment kun je al de Holiday Special van Guardians of the Galaxy op Disney+ streamen. Dat is echter nog maar een voorproefje, een amuse. De real deal komt namelijk al op 5 mei naar de bioscopen. Disney heeft de allereerste trailer onthuld voor Guardians of the Galaxy Vol. 3, de afsluiter van de geliefde trilogie. James Gunn is opnieuw aan boord als regisseur, voor waarschijnlijk zijn laatste Marvel-film. De beste man is namelijk onlangs benoemd tot co-CEO van DC Studios, de grote concurrent van Marvel Studios. Het wordt in ieder geval op zijn minst een spectaculair afscheid!

Transformers: Rise of the Beasts

Of je bent al tig jaar geleden afgehaakt, of Transformers is nog steeds een guilty pleasure voor je. In het laatste geval word je op je wenken bediend met Rise of the Beasts. De film introduceert een aantal iconische Transformers uit de Beast Wars-kant van de franchise, die nu dus eindelijk een verdiende live-action behandeling krijgt. In de eerste trailer zien we bijvoorbeeld Optimus Primal (ja, echt), gespeeld door Ron Perlman. Verder kun je rekenen op de bekende explosieve actie, al lijkt regisseur Steven Caple Jr. eindelijk een verfrissend sausje aan de langlopende franchise toe te gaan voegen. Transformers: Rise of the Beasts komt uit op 9 juni.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Over megafranchises gesproken: Harrison Ford is terug als Indiana Jones! Lucasfilm en Disney hebben eindelijk een eerste trailer uitgebracht. Je kunt ‘m kijken zonder bang te zijn voor spoilers, want de video focust vooral op de nostalgie rondom Indy. Er komen amper plotdetails voorbij. De boodschap is vooral: hoe tof is het wel niet dat Indiana Jones terug is? Daar kunnen we ze enkel gelijk in geven. Hopelijk pakt The Dial of Destiny beter uit dan de vorige film. Aan de cast gaat het in ieder geval niet liggen, met naast Harrison Ford ook Mads Mikkelsen, Toby Jones, Antonio Banderas en Phoebe Waller-Bridge aan boord.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.