Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De beste kerstfilm van 2022 staat op Disney+ volgens Rotten Tomatoes

The Guardians of the Galaxy Holiday Special is volgens Rotten Tomatoes de beste kerstfilm van 2022. De film van Disney+ duurt slechts 44 minuten, dus ga ervoor.

Streamingdiensten gooien je ieder jaar weer dood met nieuwe kerstfilms en het gros daarvan is afgezaagd en zoetsappig. Begrijp ons niet verkeerd, dat maakt een kerstfilm vaak juist lekker en succesvol.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+

De Holiday Special van The Guardians of the Galaxy is minder zoetsappig en afgezaagd. Onder het voorwendsel van een vakantiespecial en al zijn grappen verbergt deze korte kerstfilm een emotionele kijk op het belang van een uitverkoren gezin.

Het plot van The Guardians of the Galaxy Holiday Special wordt door Disney+ kort omschreven. ‘Om Quill een onvergetelijke kerst te bezorgen, reizen de Wachters naar de Aarde, op zoek naar het perfecte kerstcadeau.’ Meer moet je ook niet willen weten voordat je deze kerstfilm gaat streamen. Wel goed om te weten: James Gunn is de schrijver en regisseur. Hij maakte ook de originele films over dit gemêleerde groepje superhelden binnen het MCU.

Beste kerstfilm van 2022 volgens Rotten Tomatoes

En als het aan Rotten Tomatoes ligt, is de film dus een aanrader. Het is volgens zowel het publiek als filmrecensenten de beste kerstfilm van 2022. De score onder recensenten staat op 90% en het publiek geeft een score van 82%.

“Er zullen dit jaar geen miskleunen in de voorraad van James Gunn zitten. Zijn Holiday Special van The Guardians of the Galaxy zit boordevol grappige feelgood kerstvreugde en het is een van de beste stukjes content die Marvel Studios in jaren heeft uitgebracht”, schrijft Jordan Moreau van Variety. Bekijk het volledige recensieoverzicht hier.

De beste kerstfilm van 2022 volgens Rotten Tomatoes is nu te zien op Disney+. Check in dit artikel alle nieuwe kerstfilms die dit jaar op de streamingdienst uitkomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.