Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe modulaire gebouw trapt 2023 muzikaal af

LEGO trapt 2023 ijzersterk af met een kleurrijke en muzikale set. Maak kennis met LEGO Icons 10312 Jazz Club, een set die uit twee modulaire gebouwen bestaat.

We hopen dat je niet het goede voornemen hebt om in 2023 minder geld aan LEGO uit te gaan geven. De Deense speelgoedfabrikant gaat je het namelijk al direct vanaf de eerste week zeer moeilijk maken met een gloednieuwe set.

LEGO Icons 10312 Jazz Club

Dan hebben we het over de LEGO Icons 10312 Jazz Club, de nieuwste telg uit de langlopende lijn met modulaire gebouwen van het merk. Al sinds 2007 brengt de fabrikant steevast elk jaar een imposant en zeer gedetailleerd gebouw uit voor volwassenen. Van een Frans restaurant tot een politiebureau. Je kunt alle sets uit de lijn aan elkaar vastmaken, en zo een hele levendige en kleurrijke straat bij elkaar sparen.

LEGO Icons 10312 Jazz Club
💰 Modulaire gebouwen op een rijtje (Afbeelding: LEGO)

Op 1 januari komt daar dus ook een jazzclub bij. De kersverse modulaire set bestaat uit twee gebouwen: de eerder genoemde jazz club en een daarnaast een kleinere pizzeria. De detailfoto’s verraden echter al veel meer ruimtes en activiteiten. Zo zit er ook een kleermaker in de jazzclub en bouw je een plantenkas op het dak van de pizzeria.

LEGO Icons 10312 Jazz Club
💰 (Afbeelding: LEGO)

Driedimensionale rijkdom

Het resulterende bouwwerk is dertig centimeter hoog en 26 centimeter breed. Net zoals bij de vorige modulaire gebouwen kun je de verschillende lagen ook na het bouwen makkelijk losklikken, om zo de rijk gedetailleerde en gevulde ruimtes te bekijken. In tegenstelling tot veel goedkopere LEGO-sets hebben we het namelijk echt over een driedimensionaal gebouw, waarbij overal wat te zien is.

Van een kleedkamer voor de jazzmuzikanten tot het kantoor van de directeur van de club. Alleen al de officiële productfoto’s zijn daarom al absoluut het checken waard, want de designers zijn helemaal losgegaan op elke ruimte.

LEGO Icons 10312 Jazz Club
💰 (Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en meer

Om al die details te bouwen heb je in totaal 2899 steentjes nodig. Dat levert dan ook een pittig prijskaartje op: de LEGO Icons 10312 Jazz Club gaat 229,99 euro kosten. Met alle recente gigantische sets van het merk gaat dat bijna als een koopje klinken. De onlangs aangekondigde Eiffeltoren kost bijvoorbeeld 629,99 euro.

Ja, dat wordt weer sparen voor het nieuwe jaar. Of je houdt het bij de onderstaande video, waarin LEGO je de gloednieuwe set op jazzwaardige wijze van alle kanten laat zien. LEGO Icons 10312 Jazz Club is vanaf 4 januari 2023 verkrijgbaar in de LEGO Store.

LEGO Icons 10312 Jazz Club
💰 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Icons 10312 Jazz Club
💰 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.