Felix Decavel
Felix Decavel Banen & Salaris 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Opvallende vacature: je kunt solliciteren als bondscoach van België

FIFA-virtuozen en Football Manager-fanaten kunnen eindelijk woord bij daad voegen door bondscoach van België te worden. Iedereen kan immers solliciteren op de topjob van de Rode Duivels. Al krijg je waarschijnlijk concurrentie van Louis van Gaal nu Oranje ook uitgeschakeld is op het WK in Qatar.

Zin om je voetbaltactische vaardigheden te gebruiken om het moreel van jullie zuiderburen op te krikken? Solliciteer dan op de vacature voor bondscoach van de Rode Duivels. De bedroevende, vroegtijdige exit heeft er blijkbaar zwaar ingehakt onder de Moerdijk. Roberto Martinez mocht na de wedstrijd bijvoorbeeld meteen de koffers pakken. En het WK in Qatar is nog niet eens voorbij of de Belgische bond heeft al werk gemaakt van de intensieve zoektocht naar een nieuwe nationale voetbalbaas.

Het Vlaamse Sporza stroopte evenwel de mouwen op en begon alvast met een charmeoffensief richting Louis van Gaal.

In ieder geval dragen ze de man in België hemelhoog op handen, dus kan dat je eventuele kansen beïnvloeden om de baan als bondscoach te pakken te krijgen. Ondanks dat je waarschijnlijk meer kans maakt de Mount Everest succesvol te beklimmen, staat de vacature voor een baan aan de hoogste top van de voetbalwereld vooralsnog open voor iedereen. Tijd om alle wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Qatar nog eens goed onder de loep te nemen en je sollicitatie op te sturen. Niet geschoten is altijd mis (al lijkt ons dat geen betere voetbalstrategie dan die van Louis van Gaal).

De vacature voor Bondscoach van de Rode Duivels

Natuurlijk moet je wel eerst de strenge eisen doornemen alvorens je niet alleen van het WK in Qatar een ramp maakt. Bij de vacature voor bondscoach van België staat het volgende te lezen.

“Onze nieuwe bondscoach is resoluut ambitieus en heeft de nodige internationale ervaring op topniveau, voetbaltactische kennis en inzichten alsook de juiste persoonlijke skills. We zoeken een serial winner met ervaring in het managen van topspelers. De nieuwe bondscoach weet hoe hij moet inzetten op het creëren van een hechte groep en hoe hij jonge spelers moet integreren. Hij is een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters en maakt gebruik van de sportieve expertise en structuur van de KBVB. Hij weet hoe prijzen te pakken in topcompetities.”

Lijkt het wel alsof de baan niet alleen op het lijf van Louis van Gaal geschreven is? Kandidaturen worden voor 10 januari 2023 verwacht op het op e-mailadres [email protected]. Lees hier meer over de vacature op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. En check ook deze solliciteertips om je goed voor te kunnen bereiden. Alleen neem je beter geen salariseisen over van het contract dat Lionel Messi na het WK in Qatar krijgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.