Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Krankzinnig nieuw contract wacht Messi bij PSG na WK in Qatar

Een krankzinnig contract ligt te wachten op Lionel Messi na hij WK in Qatar bij zijn club Paris Saint-Germain. Laten we hopen dat hij dit sneller onder ogen ziet dan gehoopt.

Vanavond speelt Nederland tegen Argentinië, en het is natuurlijk de bedoeling dat de WK-droom van Messi dan uit elkaar spat. Heel de wereld is voor de Argentijn, FIFA ziet hem waarschijnlijk graag nog een ronde verder komen, om over het Argentijnse volk maar te zwijgen. Maar sorry wereld, wij hebben Andries Noppert en Louis van Gaal.

Nieuw contract voor Messi bij PSG

Nasser Al-Khelaifi, de Qatari voorzitter van de Franse topclub Paris Saint-Germain, heeft via Sky Sports laten weten dat er een nieuw contract voor Messi klaarligt. Het geflirt met de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS speelt daarbij ongetwijfeld en rol. En gezien zijn oude contract al alles overstijgt, zal het nieuwe nog een stuk krankzinniger worden.

Wat is zijn salaris in 2022?

Op dit moment verdient Messi bij Paris Saint-Germain volgens verschillende welingelichte bronnen 41 miljoen euro per jaar. Dat is zo’n 788.462 euro per week, waarmee hij dus iedere week vijf keer het jaarsalaris van Andries Noppert, de slechtst betaalde speler van het WK in Qatar, verdient. Over het nieuwe salaris van de Argentijn is nog niets uit de doeken gedaan.

De nieuwe deal van Ronaldo in Saudi-Arabië

De enige houvast is het contract van Cristiano Ronaldo bij zijn nieuwe club in Saudi-Arabië. De Portugese strandjanet heeft een contract getekend bij Al-Nassr voor tweeënhalf jaar, waarvoor hij 200 miljoen euro krijgt. Dat is dus 80 miljoen euro per jaar, maar wel inclusief sponsorgelden.

Nou heerst er tussen Messi en Ronaldo nogal een prestigestrijd, ook op het gebied van salaris, en Saudi-Arabië en Qatar staan erom bekend ergens de grootste of meest gulle (althans, richting sterren) te willen zijn. Overtoepen is hen allemaal niet vreemd. Als het nieuwe contract van de Argentijn bij Paris Saint-Germain ook richting de 80 miljoen euro per jaar gaat, zou niemand vreemd opkijken. We houden je op de hoogte. Eerst hem nog even uitschakelen op het WK in Qatar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.