Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Stowaway: Netflix schakelt sterrencast in voor ruimte-thriller van YouTuber

Maak kennis met de eerste trailer voor Stowaway, een brute ruimte-thriller van Netflix met grote namen.

Er zijn veel voorbeelden van YouTubers die de overstap naar televisie of zelfs bioscoopfilms proberen te maken. De meesten komen echter niet verder dan vooral meeliften op hun eigen populariteit, door zelf de hoofdrol in een sitcom of speelfilm voor een jong publiek te spelen. Niks mis mee, maar ook niet echt inspirerend.

Van YouTube naar Hollywood

De Braziliaanse filmmaker Joe Penna is een opvallende uitzondering op die regel. Je kunt hem kennen als MysteryGuitarMan. Een YouTuber die vooral in de begindagen van het videoplatform erg populair was. Hij maakte creatieve video’s die vaak iets met muziek te maken hadden. Je weet wel, in de tijd dat YouTube nog vooral een plek was voor creatieve uitspattingen in plaats van de homogenere contentmix die je er nu vooral vindt.

Penna heeft de boot al jaren geleden verlaten, en met succes. Hij bracht in 2018 Arctic uit, een thriller met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. De survival-film deed het niet onverdienstelijk, met een topscore van 90 procent op Rotten Tomatoes als kers op de taart. Niet verkeerd!

Nu op Netflix: keiharde actiefilm van maker Ozark en Liam Neeson

Stowaway

Op 22 april gaan we ontdekken of Penna geen eendagsvlieg is wat Hollywood betreft. De Braziliaan brengt dan namelijk de ambitieuze ruimte-thriller Stowaway uit, een Netflix Original met niemand minder dan Anna Kendrick (Pitch Perfect), Daniel Dae Kim (Lost) en Toni Collette (Hereditary) in de hoofdrol. Niet de minste namen!

In de thriller vertrekt een crew naar Mars, met als missie om daar de eerste stappen richting een nieuw begin voor de mensheid te zetten. Zoals de titel van de film al verraadt is er echter een Stowaway aan boord, een verstekeling. Dan hebben we het over Michael, een een lanceerplaningenieur die onbewust met de rest van de bemanning de ruimte in wordt gelanceerd nadat hij tijdens het opstijgen bewusteloos raakte.

Problemen

Dat levert grote problemen voor de crew op. De eerste trailer voor de Netflix Original begint vrij onschuldig, maar wanneer het zuurstofsysteem het begint te begeven wordt het grimmig. De crew moet een manier vinden om de jarenlange reis naar Mars te overleven. De extra passagier maakt het probleem des te nijpender.

Op 22 april gaan we ontdekken of Penna ook met dit soort budgetten, een topcast en een groot podium indruk gaat maken. Dan komt Stowaway namelijk uit. De onderstaande eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds!

De Oost: brute Nederlandse oorlogsfilm levert controverse op

Stowaway: Netflix schakelt sterrencast in voor ruimte-thriller van YouTuber
💥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.