Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 23 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Nog meer Mandalorians: Disney+ toont trailer volgende Star Wars serie

Star Wars: The Rise of Skywalker was technisch gezien niet het einde van de Skywalker Saga. Die wordt pas echt afgesloten met het zevende en daarmee laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars. Op Disney+ natuurlijk!

Star Wars: The Clone Wars

The Clone Wars ging in 2008 van start, ondertussen alweer twaalf jaar geleden. De animatieserie vertelt het verhaal van Anakin Skywalker en zijn eigen padawan, Ahsoka. Al snel groeit het verhaal echter uit tot epische proporties, met een rijke cast aan personages waar de films nog wat van kunnen leren.

Daarover gesproken: The Clone Wars is geheel canon. De gebeurtenissen uit die animatieserie zijn dus net zo belangrijk als wat er in de ‘echte’ films gebeurt. The Clone Wars ging op Cartoon Network van start, maar het verhaal werd nooit afgemaakt omdat het netwerk zich wilde focussen op Star Wars: Rebels.

Ook een toffe serie, maar iets kinderachtiger. Uiteindelijk verhuisde The Clone Wars naar Netflix, waar het zesde seizoen uitkwam. Daarna bleef het lang stil rondom de ambitieuze Star Wars serie. Tijdens de San Diego Comic-Con van 2018 bracht Disney alsnog goed nieuws: een zevend seizoen was in de maak.

f Star Wars: The Clone Wars premieres on Disney Plus
De poster Disney / Lucasfilm

Disney+ en The Mandalorian link

Die gaat op 21 februari van start op Disney+, net zoals bij The Mandalorian met elke week een aflevering. Gezien The Mandalorians ook een grote rol spelen in Star Wars: The Clone Wars, is de animatieserie een aanrader voor fans van The Mandalorian.

Hier leggen we je exact uit waarom, en welke afleveringen je moet checken om snel up to speed te zijn. Het is immers toch niet alsof er veel andere zaken op Disney+ te zien zijn…

Disney viert de naderende release van seizoen zeven met een eerste volledige trailer. We zien Ahsoka, die langzaam van het pad van de Jedi geraakt, compleet gedesillusioneerd door de oorlog. Ook worden fans van Darth Maul op hun wenken bediend! Je merkt het al: dit belooft een episch stukje Star Wars te gaan worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.