Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Star Wars: The Rise of Skywalker is niet het einde van de Skywalker Saga

Star Wars: The Rise of Skywalker is ondanks het tegenvallende The Last Jedi verplichte kost voor elke Star Wars fan. Het is immers de afsluiter van de Skywalker Saga, zoals Disney gretig benadrukte in marketingmateriaal voor de film.

The Rise of Skywalker en The Clone Wars

Het is nou eenmaal het laatste hoofdstuk van een verhaal dat al decennia lang wordt verteld. Het is de finale van drie ambitieuze trilogieën. Toch is het niet het echte einde van de Skywalker Saga. Ook is het niet het laatste verhaal waarin een Skywalker de hoofdrol speelt.

Op 17 februari komt namelijk het zevende en daarmee laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars naar Disney+. Dat is de animatieserie van Dave Filoni die vooraf ging aan Star Wars Rebels. Filoni is de protégé van George Lucas, de bedenker van Star Wars. Tevens was hij samen met Jon Favreau verantwoordelijk voor The Mandalorian.

Canon Star Wars

The Clone Wars is net zo canon als de live-action films, en daarmee dus essentieel voor de fans. De serie krijgt de tijd om vragen te beantwoorden en gaten op te vullen waar de films niet aan toe komen. De serie speelt zich grotendeels af tussen Attack of the Clones en Revenge of the Sith. Een belangrijk hoofdstuk in het leven van Anakin, de Jedi die uiteindelijk Darth Vader werd. De serie maakt de prequels daarmee indirect krachtiger.

Daarmee is het zevende seizoen dus een belangrijk onderdeel van de Skywalker Saga, en daarmee de daadwerkelijke afsluiter. Niet The Rise of Skywalker. De Star Wars films zijn nooit in chronologische wijze uitgebracht, gezien George Lucas begon met Episode IV – A New Hope. Dat we dit hoofdstuk in het verhaal dus pas na The Rise of Skywalker krijgen, is niet raar.

Star Wars The Clone Wars Skywalker Saga
Anakin en Ahsoka (Bron: Disney)

Maar Kenobi dan?

De kans dat Disney ooit opnieuw in gaat haken op de Skywalkers met een nieuwe film of serie, is groot. De aankomende jaren blijft het echter bij The Clone Wars als de finale van het verhaal waar we al decennia van genieten.

Ja, Lucasfilm is naar verluidt bezig met het casten van een jonge Luke voor de Obi-Wan Kenobi serie, maar het verhaal draait niet om hem. Nee, de animatieserie The Clone Wars zal voorlopig het laatste verhaal zijn waarin een Skywalker de hoofdrol speelt.

Nu genieten op Disney+

Maar goed, dan heb je ook wat! In The Clone Wars zie je hoe hij langzaam verloren raakt in de Dark Side van de Force. Het is een stukje character development dat mist in de prequel-trilogie. Je kunt de eerste zes seizoenen nu al direct streamen op Disney+. De serie moet even op gang komen, zowel qua verhaal als qua animatie-niveau, maar uiteindelijk krijg je als Star Wars-fan het beste te zien dat de wereld van George Lucas te bieden heeft!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Star Wars: The Rise of Skywalker is niet het einde van de Skywalker Saga
Sluiten