Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix dropt Fenix: Nederlandse drugsserie gaat Undercover achterna

Deze maand dropte Netflix de allereerste Nederlandse Netflix Original. De horrorserie werd niet al te best ontvangen, maar eind deze maand gaat de streamingdienst het nog een keer proberen. Maak kennis met Fenix.

Netflix en Nederlandse series

Ares is de eerste Nederlandse Original, maar niet de eerste Nederlandse serie op Netflix. Zo kun je al sinds eind vorig jaar Toon streamen. Dat is niet een NPO of Netflix serie, maar een Original van KPN. Een paar jaar geleden wilde de provider met een exclusief kanaal een soort eigen streamingplatform lanceren. Inclusief exclusieve nieuwe series.

Daar is de provider helaas niet in geslaagd, maar die content staat wel ergens op een plank. Met het groeiende aantal streamingdiensten is er anno 2020 opeens meer vraag naar content dan ooit, waardoor KPN er nog een leuk slaatje uit kan slaan ook. Na Toon komt daardoor ook Fenix naar Netflix, een serie uit 2008.

Fenix gaat Undercover achterna

Vanaf 31 januari kun je de Nederlandse crimeserie gaan bingen. Opvallend genoeg gaat Fenix net zoals Undercover over de onderwereld van Brabant. Een mooi zoethoudertje dus, tot Undercover seizoen 2 naar de streamingdienst komt.

Bij Brabant denk je aan gemoedelijkheid, maar achter die gezelligheid gaat een donkere wereld schuil. Jara en Rens keren na jaren terug naar de provincie waar ze geboren zijn, en treffen daar een wereld aan die bol staat van de georganiseerde drugscriminaliteit.

Brabantse drugscriminaliteit

Jara is vastberaden om de naam van haar vader te zuiveren, Rens wil afstand nemen van zijn criminele Brabantse familie. Wanneer ze allebei niet uit het web van de onderwereld kunnen ontsnappen, lijkt de grens tussen goed en kwaad steeds meer te vervagen.

Gezien het om een Nederlandse productie gaat is het even afwachten of Fenix zich kan meten met de misdaadseries die we op Netflix gewend zijn. De officiële trailer die je hieronder kunt bewonderen belooft in ieder geval een ambitieus verhaal. Op naar 31 januari!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.