Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Voormalig Miss World Priyanka Chopra krijgt rol in The Matrix 4

Priyanka Chopra krijgt een rol in de The Matrix 4. Dat meldt Entertainment Weekly. De Indiase actrice en voormalig Miss World is in een vergevorderd stadium van onderhandeling is.

Priyanka Chopra is een actrice uit India die in het jaar 2000 definitief doorbrak nadat ze werd uitgeroepen tot Miss World. Ze was te zien in een waslijst aan Bollywood-films, maar inmiddels is ze doorgedrongen tot Hollywood. Zo speelde ze in Baywatch (2017), A Kid Like Jake (2018) en Isn’t It Romantic (2019). Dat bescheiden rijtje wordt straks uitgebreid met The Matrix 4.

Priyanka Chopra in The Matrix 4

Afgelopen zomer werd bekend dat de trilogie van rond de eeuwwisseling een opvolger krijgt. Keanu Reeves en Carrie-Ann Moss pakken in The Matrix 4 hun rollen als Neo en Trinity weer op. Ook How I Met Your Mother-acteur Neil Patrick Harris en Yahya Abdul-Mateen II, die Black Manta speelt in Aquaman, zijn te zien in de vierde film. Over de rol van Priyanka Chopra is nog niets bekend.

Vooral The Matrix uit 1999 geldt als een klassieker in het genre sciencefiction. De actiefilm gaat over een hacker (Keanu Reeves) die erachter komt dat de mensheid wordt uitgebuit door machines. Niet alleen het revolutionaire verhaal viel op, maar ook de filmstijl. In The Matrix wordt veel gebruik gemaakt van vertragingen om vechtscènes spectaculairder te maken. Na de eerste film verschenen in 2003 twee sequels, The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. De trilogie leverde wereldwijd 1,8 miljard dollar op. The Matrix 4, met Priyanka Chopra, moet in 2021 in de bioscopen verschijnen. De officiële titel van de film is nog niet bekend.

De drie eerste films werden geregisseerd door Lana en Lilly Wachowski, die toen nog door het leven gingen als Laurence en Andy. Lana Wachowski neemt het vierde deel solo voor haar rekening.

Priyanka Chopra tijdens de Grammy Awards

Priyanka Chopra is in 2018 getrouwd met de Amerikaanse zanger en acteur Nick Jonas. Afgelopen weekend waren ze samen de grote blikvanger tijdens de Grammy Awards 2020. Bekijk de foto’s hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.