Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Krijgen Star Wars en Marvel een Stranger Things-sausje?

Een interessante verkapte open sollicitatie in Hollywood. Shawn Levy, de regisseur en producer van onder meer Stranger Things, heeft aangegeven dat hij wel voor Star Wars of Marvel aan de slag wil.

Hij heeft binnenkort in ieder geval tijd over, te weten dat Stranger Things definitief stopt. “We willen de Netflix-serie niet uitmelken. We hebben nooit de verhaallijn van de broers proberen te rekken en te strekken”, zegt Levy daarover in een eerder interview.”

‘Doe mij maar Marvel en Star Wars’

In een ander interview dat hij deze week gaf, met ScreenRant, vertelt de Stranger Things-regisseur over zijn aspiraties binnen de universa van Star Wars en Marvel.

Shawn Levy, stranger things, stopt, netflix, serie
Shawn Levy (Afbeelding: Getty)

“Ik vind zowel het Star Wars als het Marvel-universum zeer boeiend. Het zou het juiste verhaal op het juiste moment moeten zijn, maar dan zou het me zeker prikkelen en liggen er kansen”, zegt Levy. “Afgezien daarvan wil ik wel films blijven maken die niet in één hokje geplaatst kunnen worden. Ik wil hybride films maken, die spektakel, dapperheid, gelach en liefde combineren. Zo worden ze niet vaak meer gemaakt, en ik heb het geluk gehad om er twee te kunnen maken die ook nog eens origineel zijn.”

Meer dan alleen Stranger Things

Levy heeft natuurlijk meer gedaan dan alleen Stranger Things. Met ‘die twee films’ doelt hij op Free Guy en The Adam Project, twee Netflix-films met Ryan Reynolds. Of zijn stijl bij Star Wars en Marvel past? Wij menen van wel. Feit is dat Millie Bobby Brown (Eleven in Stranger Things) de ultieme actrice zou zijn voor een spin-off serie over prinses Leia Organa. Wij zeggen: ga direct maar aan de slag, Shawn!

star wars, stranger things, fanart, marvel, shawn levy, leia organa, eleven, millie bobby brown, michael maher
Fan-art van Michael Maher (Afbeelding: michaelmaherart.com)

In de mood? Check dan deze Disney Plus-documentaires over Marvel en Star Wars en deze docu-serie over Stranger Things op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.