Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ontslagen Star Wars-actrice in trailer anti-propagandafilm Hunter Biden

De ontslagen Star Wars-actrice Gina Carano (The Mandalorian) is te zien in de eerste trailer van de anti-propagandafilm over de zoon van Joe Biden, de huidige president van Amerika. My Son Hunter (2022) heet de film, die gemaakt is door Breitbart.

Dat de media in de Verenigde Staten alle vormen van objectiviteit overboord hebben gegooid, is allang geen nieuws meer. Geen enkel nieuwsmedium kan 100 procent objectief zijn, maar in Amerika is het volledig doorgeschoten. Het als conservatief en populistisch bestempelde Breitbart komt nu zelfs met een complete film over Hunter Biden. Een fictionalisering van de vele samenzweringstheorieën rond de zoon van Joe Biden, vlak voor de midterm-verkiezingen op 8 november 2022.

Trailer: My Son Hunter Biden

Hunter Biden is een nagel aan de doodskist van president Joe Biden. Altijd maar weer worden zijn (vermeende) schandalen er bijgehaald door Republikeinen. Vooral Donald Trump maakte daar gretig gebruik van tijdens zijn mislukte presidentscampagne.

De schandalen van Hunter Biden centreren zich vooral rond zijn connecties met de Oekraïense holding Burisma. Hij was van 2014 tot 2019 lid van de raad van bestuur van de Oekraïense energiemaatschappij, die destijds onder vuur lag wegens belastingontduiking. Volgens Donald Trump zouden zowel Hunter als de toenmalige vicepresident Joe Biden zich schuldig hebben gemaakt aan het dwarsbomen van corruptieonderzoek naar het bedrijf. Een lastercampagne volgde.

my son hunter biden, ontslagen star wars actrice, fil, anti propaganda, joe biden, gina carano
Een gewiekst staaltje anti-propaganda (Afbeelding: Breitbart)

Ook heeft Hunter Biden ooit opgebiecht met alcoholisme en crackverslaving te hebben geworsteld. In woorden komt dat niet meer goed over, hoe sterk de kracht van herhaling ook is. Dus dan de boel maar dramatiseren in een film, dacht Breitbart, een medium dat er geen geheim van maakt openlijk achter Donald Trump te staan. Het platform wordt niet voor niets gefinancierd door de vorige president van Amerika.

De ontslagen Star Wars-actrice Gina Carano

Hunter Biden wordt gespeeld door Laurence Paul Fox en Joe Biden door John James (Destiny, The Love Boat). Maar de meest opvallende actrice in de anti-propagandafilm is Gina Carano, vooral bekend als Cara Dune in Star Wars-serie The Mandalorian. Na onder meer tweets over ‘stemfraude en gestolen verkiezingen’ werd de actrice ontslagen door Disney+. Eerder dreef ze al de spot met transseksuelen en kwam ze in opspraak na een naaktfoto.

In de anti-propagandafilm My Son Hunter speelt ze een campagnetype. “Joe’s in on it”, zegt ze tijdens de trailer in de camera. De film is beschikbaar vanaf 7 september via Breitbart.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.