Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 17 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

The Mandalorian-ster moet door Trumpesque tweets vrezen voor rol

We zitten middenin het nieuwe seizoen van Disney+ serie The Mandalorian, en dat is te merken op social media. Iedere vrijdag komen fans samen om te bespreken hoe fantastische de nieuwe aflevering was. Helaas gaat het in deze gesprekskringen niet alleen over de positieve punten, zoals Baby Yoda, maar ook over minder leuke dingen. Zo maakt The Mandalorian-actrice en Trump-supporter Gina Carano een hoop los met haar tweets.

Gina Carano was in het eerste seizoen van The Mandalorian te zien als Cara Dune. Een voormalig soldaat van de rebellen die tegenwoordig haar geld verdient als huurling. In de Disney+ serie vocht ze één keer tegen, maar vooral aan de zijde van The Mandalorian. Waaronder ook in de grote climax van het eerste seizoen. Door de trailers weten we redelijk zeker dat ze ook te zien zal zijn in het tweede seizoen van deze Disney+ serie. Alleen is niet iedereen daar blij mee.

Kritiek op The Mandalorian-actrice

Gina Carano, die ook een rol had in de eerste Deadpool-film, staat namelijk aan de kant van Trump. Dit schuift ze niet onder stoelen of banken. Eerder dit jaar kwam ze al in opspraak toen ze werd beticht van het belachelijk maken van transseksuelen. Een aantal fans vonden dat Disney haar zou moeten ontslaan, maar het waaide redelijk over. Toch begint de roep om Gina Carano alsnog uit The Mandalorian te gooien weer te groeien.

Dit heeft alles te maken met een aantal nieuwe tweets. Gina Carano begon op 5 november met onderstaande tweet waarin ze een oproep deed om het kiesproces op te schonen. Blijkbaar is de actrice uit The Mandalorian het met Trump eens dat er sprake is van fraude. Dat Gina Carano in team Trump zit bleek ook uit een andere tweet. Hierin liet ze weten actief te zijn op de app Parler. Een social media kanaal waar vooral Trump-supporters en conservatieven samenkomen.

Pro-Trump en anti-mondkapjes

Deze tweets gingen er bij fans niet bepaald lekker in. Dit weekend deed ze er nog een schepje bovenop met twee nieuwe tweets. Ze deelde de quote: “In a world where everyone wears a mask, it’s a privilege to see a soul.” Gina Carano is geen fan van mondkapjes. Zo bleek ook eerder die dag toen ze onderstaande afbeelding deelde op Twitter.

Hoewel er mensen zijn die zich achter de standpunten van Gina Carano scharen, is er vooral veel kritiek op de The Mandalorian-actrice. Haar tegenstanders richten zich ook steeds vaker tot Disney. Ze roepen het bedrijf op om afstand te nemen van Gina Carano. Dte gebeurt onder andere met de hashtag #FireGinaCarano.

Of Disney Gina Carano daadwerkelijk uit The Mandalorian gaat zetten is nog maar de vraag. De actrice zal in het lopende seizoen nog gewoon te zien zijn. Een rol in het derde seizoen is vervolgens nog maar de vraag. Disney is een bedrijf met duidelijk normen en waarden. Dat één van hun actrices zich zo duidelijk uitlaat over politieke kwesties zal haar ongetwijfeld niet in dank worden afgenomen.

Gina Carano deelt naaktfoto

Aan de andere kant kwam Gina Carano eerder ook al in opspraak en mocht ze gewoon aanblijven. Toen ging het niet om politiek, maar om een naaktfoto op Instagram. De actrice en voormalig MMA-vechter deelde een weinig verhullende foto die vervolgens verwijderd werd. De desbetreffende foto en de ironische reden waarom deze verwijderd werd, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Mandalorian-ster moet door Trumpesque tweets vrezen voor rol
Sluiten