Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Naaktfoto Deadpool-actrice Gina Carano zorgt voor ophef en onbegrip

Gina Carano ken je als Cara Dune in de Star Wars-serie The Mandalorian, Angel Dust in Deadpool en bovenal natuurlijk als woest aantrekkelijke MMA-vechter. Een naaktfoto van haar op Instagram zorgt op dit moment voor ophef en onbegrip.

Er is de laatste tijd veel te doen over social media en de inhoud ervan. Steeds meer grote merken doen social media Facebook en Instagram in de ban en stoppen met adverteren. Er wordt door de platforms volgens bedrijven en sterren te weinig gedaan aan al dan niet racistische haatberichten. En een stijlvolle naaktfoto? Die vrije vorm van expressie wordt direct gecensureerd.

Ophef om Naaktfoto Deadpool-actrice Gina Carano

We stellen je alvast gerust, de naaktfoto van Deadpool-actrice Gina Carano leidt een tweede leven op Twitter, zij het met wat minder pixels. Niets expliciets, niets erotisch, maar gewoon een vorm van expressie. Toch was Instagram er als de kippen bij om de boel te censureren.

Gina Carano reageerde treffend op de door Instagram verwijderde naaktfoto. “Zo voelt het dus om zonder reden gecensureerd te worden. Er is veel belangrijker nieuws op dit moment, dit is klassieke bullshit. De post ging over vrijheid van meningsuiting, er zijn geen regels overtreden. Ironisch”, aldus de actrice uit Deadpool en The Mandalorian.

Later plaatste Gina Carano de naaktfoto met een kleurrijk filter alsnog in haar Stories. Die uiting is vooralsnog niet verwijderd.

naaktfoto, gina carano, deadpool, the mandalorian, actrice, instagram, ophef
(Afbeelding: instagram.com/ginajcarano)

Amber Heard mag wel topless op Instagram

Instagram lijkt met twee (cup)maten te meten. Waar de naaktfoto van Deadpool-actrice Gina Carano is gecensureerd, mocht Amber Heard vorig jaar in een campagne van Yves Saint Laurent wel topless op Instagram en Facebook. Met 6,9 miljoen volgers en heel wat betaalde campagnes is het modemerk een goede klant voor het sociale medium, net als Amber Heard (3,9 miljoen volgers).

De verklaring van Instagram luidde als volgt: “De tepel van Amber Heard overtreedt de regels niet, omdat hij niet volledig zichtbaar is”. Het sociale mediaplatform verklaarde ook samen te werken met zogenoemde high profile-gebruikers om het platform te optimaliseren, maar dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn. Daarmee moesten we het doen.

Gina Carano in The Mandalorian

Van de actrice Gina Carano gaan we de komende tijd overigens nog veel meer zien. Niet in Deadpool, maar in The Mandalorian. Lees hier meer over de Star Wars-tsunami die op komst is.

Check ook dit artikel: Jennifer Aniston veilt naaktfoto voor COVID-19 hulpfonds

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.