Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Eerste reacties: Andor is niet de Star Wars-serie die je verwacht

Recensenten hebben de eerste drie afleveringen van Andor te zien gekregen, de volgende grote Star Wars-serie van Disney+. De eerste reacties zijn op Twitter verschenen en weten flink te verrassen.

Het is een dubbele dag voor Star Wars-fans. De afgelopen jaren hebben we kunnen genieten van een flink aantal series die zich binnen het universum van George Lucas afspelen.

Slecht Star Wars-nieuws

The Mandalorian, The Book of Boba Fett, The Clone Wars, The Bad Batch: we hoefden ons niet te vervelen. Toch komt Star Wars het meest tot zijn recht op de manier waarop we allemaal met de franchise kennis hebben gemaakt: in de bioscoop.

De laatste keer dat we een Star Wars-film in de bios konden checken was in 2019, met The Rise of Skywalker. Waar de nieuwe series je om de oren vliegen, stond er slechts één nieuwe film op de officiële bioscoopagenda van Disney.

‘Stond’ ja. Zojuist is namelijk bekendgemaakt dat ook die film geschrapt wordt en in de ijskast is beland. Dan hebben we het over Rogue Squadron, de Star Wars-versie van Top Gun van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins.

Over dat project en het slechte nieuws lees je meer in dit artikel. Nu willen we namelijk focussen op een ander stukje Star Wars-nieuws. Nieuws waarmee je met een beter gevoel het weekend in gaat.

Eerste reacties Star Wars Andor Disney+
Andor (Afbeelding: Disney)

Andor komt naar Disney+

Er staan namelijk een flink aantal nieuwe Star Wars-series op de planning, en de eerstvolgende is Andor. De prequel van het voortreffelijke Rogue One: A Star Wars Story gaat op 21 september van start op Disney+. Dan kun je meteen de eerste drie afleveringen streamen, waarmee je praktisch alsnog een film voorgeschoteld krijgt. Een schrale troost.

Dat wisten we echter al. Wat we echter nog niet wisten, is of de serie ook daadwerkelijk goed uit gaat pakken. De eerste trailers toonden een opvallend rijke wereld, vol echte sets en special effects met pittige prijskaartjes.

Eerste reacties op Twitter

Levert dat ook een goede show op? Ja, als we de eerste reacties moeten geloven. Vandaag zijn namelijk de eerste reacties van critici verschenen op Twitter. Zij kregen deze week alvast de eerste drie afleveringen van Andor te zien. Het resultaat? Laaiend enthousiaste voorlopige conclusies.

Sure, dit soort eerste reacties zijn bijna altijd positief. Recensenten hebben namelijk nog een embargo voor volledige recensies en kunnen dus niet teveel los laten. Maar toch, maar toch: het valt nu extra op hoe enthousiast men is over Andor. Ook vergeleken met de vorige Star Wars-shows.

Frisse wind

Men prijst vooral hoe anders Andor is. Weg met de iconische personages die continu erbij gehaald worden, weg met lightsabers, weg met onnodige cameo’s. Recensenten benadrukken dat dit niet de Star Wars is die je gewend bent van Disney, en dat is op zichzelf al fantastisch nieuws. Sterker nog, qua toon is het volgens sommigen eerder een HBO-show.

Alle reacties op een rijtje

Afijn, je hoeft ons niet op ons woord te geloven, check hieronder de eerste reacties op Andor en oordeel zelf!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.