Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dodelijke spellen uit Squid Game nu al speelbaar in GTA 5

Squid Game is uitgegroeid tot een internationale megahit. Spelers van GTA 5 haken er verbluffend snel op in.

Wat eerst nog een obscure Zuid-Koreaanse productie was die Netflix vooral veel geld kostte, is nu op weg om de grootste Original ooit voor de streamingdienst te gaan worden.

Squid Game: grootste Netflix Original

Ja, groter dan La Casa de Papel, Bridgerton, Tiger King en andere beroemde Netflix-producties. Je kunt Squid Game ondertussen gerust een cultureel fenomeen noemen.

Niemand wil achterblijven, waardoor ook consumenten de serie checken die normaliter nooit een anderstalige of horror-achtige titel zouden hebben aangeklikt.

Ondertussen is men al massaal op zoek naar Halloween-kostuums en vliegen de inhakers je om de oren. Naar verluidt gaat Fall Guys, een game die eigenlijk al Squid Game was voor überhaupt Squid Game een ding was, zelfs levels uit de serie aanbieden.

Nu al speelbaar in GTA Online

Fans zijn zelf echter altijd sneller dan grote bedrijven. Je hoeft enkel GTA 5 op te starten en GTA Online aan te klikken, en je snapt meteen wat we bedoelen. GTA-fans hebben namelijk de wereld van Squid Game naar Los Santos gebracht.

Met behulp van mods en creatieve spelregels kunnen spelers in speciale servers de spelletjes uit Squid Game herbeleven. Met name de beruchte Red Light, Green Light uit de eerste aflevering is zeer populair.

Voorbeeldje: spelers worden in een veld neergezet, en moeten de overkant zien te bereiken. Een van hen krijgt echter de microfoon, en kan de anderen dwarszitten door de angstaanjagende pop uit aflevering 1 om te laten draaien. Ja, modders zijn snel, en vele elementen uit Squid Game zijn dus al in GTA 5 te vinden.

Je kunt hieronder zelf de creatieve inhakers van spelers aanschouwen:

Kledinglijn en meer

Ondertussen zit Netflix zelf ook niet stil. Terwijl de streamingdienst in gesprek is voor een tweede seizoen is er al een eerste kledinglijn gedropt.

Squid Game al helemaal afgekeken en trek in meer? Dan hebben we lijstjes met de meest brute Zuid-Koreaanse films en series om na de Netflix-hit te checken voor je klaar staan.

6 keiharde Zuid-Koreaanse topfilms die je na Squid Game wilt zien

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.