Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ komt 20 oktober met je nieuwe favoriete oorlogsserie

Disney+ heeft een oorlogsverhaal van formaat op de planning staan voor 20 oktober: Der Überläufer. Een miniserie over een jonge soldaat die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Komende vrijdag komt De Slag om de Schelde eindelijk naar Netflix. Een Nederlandse oorlogsfilm die internationaal scoort, als we op de kijkcijfers van de eerste internationale trailers afgaan.

Disney+ komt met Der Überläufer

Dat mag ook wel, want het is naar verluidt de duurste Nederlandse filmproductie ooit. Met lovende recensies en een succesvolle bioscooplancering heeft Netflix er in ieder geval een oorlogsfilm van formaat bij.

Gelukkig heeft Disney+ daar ook wat tegenover staan. Daar kun je iets later, vanaf 20 oktober, terecht voor een miniserie die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Dan hebben we het over Der Überläufer, ook wel bekend als The Turncoat.

De serie kwam vorig jaar uit, en werd zeer goed ontvangen. De Duitse regisseur Florian Gallenberger vertelt het verhaal van een Duitse soldaat, de jonge Walter Proska. In de zomer van 1944 staat hij op het punt om richting het oostfront te trekken.

Operation Mincemeat: oorlogsfilm komt Nederland veroveren met topcast

Twijfel aan het oorlogsfront

Maar zijn vriendschappen met een medesoldaat en verzetsstrijdster Wanda zorgen ervoor dat hij aan de zin van zijn missie begint te twijfelen. Veel tijd om na te denken is er echter niet, want de Russen zijn bezig met een bliksemsnel offensief die de eenheid van de jonge soldaat steeds verder in het nauw brengt.

Het levert een volgens recensenten solide en meeslepende miniserie op, die overigens slechts uit twee afleveringen van zo’n anderhalf uur bestaat. Op sommige websites wordt Der Überläufer soms ook een film genoemd, die simpelweg in twee delen is gehakt.

De oorlogsserie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2016, van de Duitse schrijver Siegfried Lenz. Een boek dat je overigens ook in het Nederlands op de kop kunt tikken.

Zoethouder op Netflix

Een Rotten Tomatoes-score is er nog niet, want Der Überläufer heeft nog niet echt een breed publiek gevonden. Hopelijk gaat Disney+ daar verandering in brengen, want alles wijst erop dat de oorlogsserie het checken waard is.

Vanaf 20 oktober kun je Der Überläufer op Disney+ streamen. Nu al trek in een meeslepend oorlogsverhaal? Check dan deze film over het geheime leger van Churchill op Netflix:

Netflix dropt waargebeurde oorlogsfilm over geheime leger Churchill

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.