Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Snowpiercer: Netflix hitserie introduceert Game of Thrones-ster

Voordat de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho een Oscar voor Best Picture won met Parasite, stond hij internationaal vooral bekend om Snowpiercer. Een op een Franse strip gebaseerde film met Chris ‘Captain America‘ Evans in de hoofdrol.

Toen aangekondigd werd dat er een op die film gebaseerde serie zou komen, waren fans logischerwijs zeer sceptisch. Sinds vorige maand dropt Netflix elke week een nieuwe aflevering van de show. Een aangename verrassing, want uiteindelijk bleek het een puik stukje science-fiction te zijn.

Snowpiercer scoort op Netflix

De serie gaat over een ellenlange trein genaamd Snowpiercer, die in een verre toekomst eindeloos rondjes om de aarde rijdt. De wereld is een apocalyptisch landschap geworden, waar niks kan overleven. De enige nog levende mensen leven in de trein.

Afgelopen week kwam de finale uit op de streamingdienst. Normaliter moet je dan maanden wachten op de aankondiging van een tweede seizoen, als een serie die überhaupt al krijgt. Vervolgens kan het dan ook zomaar een half jaar duren voor de eerste teasers worden uitgebracht.

Seizoen met Sean Bean

Het Amerikaanse netwerk TNT en Netflix pakken het met Snowpiercer anders aan. Direct na de finale van het eerste seizoen brachten zij namelijk een teaser voor seizoen 2 uit! Het tweede seizoen was al een tijdje in productie voor heel Hollywood stil kwam te liggen door de pandemie.

De teaser zorgde meteen voor een hoop hype op sociale media. Niemand minder dan Game of Thrones-ster Sean Bean wordt namelijk geïntroduceerd als een groot nieuw personage. We wisten al een tijdje dat hij in de cast zat, maar nu weten we ook welke rol hij speelt.

Die gaan we niet spoilen, gezien waarschijnlijk de meeste lezers nog niet eens seizoen 1 af hebben gekeken, maar het is duidelijk dat Sean Bean’s personage de focus gaat worden van seizoen 2.

Brute cast

Naast die Game of Thrones-held bestaat de cast van Snowpiercer onder andere uit Jennifer Connelly (Alita: Battle Angel), Daveed Diggs (Hamilton, Blindspottting), Mickey Summer (American Made), Annalise Basso (Slender Man), Steven Ogg (The Walking Dead), and Timothy V. Murphy (Sons of Anarchy).

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen.

Vele seizoenen

Wel weten we al dat showrunner Graeme Manson plannen heeft voor meer dan vijf seizoenen: ‘Er zijn zoveel Snowpiercer-verhalen als er treinen zijn die je maar kunt bedenken’, aldus Manson. ‘Ik denk dat het een franchise is die je opnieuw kunt opstarten, in een andere tijd, in een andere trein of met een andere cast. Laten we hopen dat we met deze cast vijf of zes seizoenen kunnen maken.’

Hopelijk blijven Netflix en TNT daar ook de portemonnee voor trekken. En wat Sean Bean betreft: hij staat er bekend om dat zijn personages altijd dood gaan, dus het is maar de vraag hoe lang hij in de Netflix Original te zien zal zijn…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.