Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

De modulaire eBussy is een elektrische camper en nog veel meer

Op vakantie met een elektrische camper, dat moet het summum zijn. Met de modulaire eBussy van ElectricBrands is dat straks realiteit. Maar je kunt hem ook gebruiken als vrachtwagen. Of als pickup. En zo kunnen we nog even doorgaan.

ElectricBrands is een nog jong Duits bedrijf dat bekendstaat om deze step en deze scooter, beide elektrisch. En nieuw concept is de eBussy, een modulair voertuig dat aangepast kan worden voor verschillende doeleinden.

Van elektrische camper tot pickup

De eBussy is volledig modulair. Zo kun je de bestuurderspositie wisselen door de stuurkolom te verschuiven, waardoor je links, centraal en rechts kunt rijden. Met meer dan tien verwisselbare carrosserieën is het voertuig te gebruiken als elektrische camper, cabriolet, terreinwagen, pickup, transporter en nog veel meer.

De e-Bussy kan gezien worden als een mier op wielen. Het voertuig is met een gewicht van 450 tot 600 kilogram extreem licht, maar kan alsnog een lading van meer dan 1.000 kilogram vervoeren.

De eBussy heeft een behoorlijke actieradius

Als je met een elektrische camper op vakantie gaat, slaat de angst al snel toe dat je niet ver genoeg kunt rijden. Die angst is op zich niet nodig. Met de standaard 10 kWh-batterij gaat de actieradius tot 208 kilometer. Maar je kunt ook kiezen voor een 30 kWh-batterij en daarmee heb je een maximale actieradius van 600 kilometer. De eBussy laadt automatisch op dankzij de geïntegreerde zonnepanelen. Daarnaast kun je het modulaire voertuig opladen via stroom.

ebussy, elektrische camper, elektrisch voertuig, modulair, electric brands
(Afbeelding: ElectricBrands)

De prijzen van de eBussy beginnen bij de 19.600 euro en lopen op tot de 28.800 euro als je voor de elektrische camper gaat. Lees en bekijk meer op de website van ElectricBrands.

Wildkamperen

Heeft de eBussy in de vorm van een elektrische camper je geïnspireerd om een roadtrip te maken? Check dan eerst de reisadviezen en daarna deze landen in Europa waar je gratis kunt wildkamperen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.