Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

8 heerlijke sneakers uit de Koreaanse Netflix-serie All Of Us Are Dead

De Zuid-Koreaanse Netflix-serie All Of Us Are Dead gaat over zombies. Maar de oplettende kijker met oog voor detail ziet waarschijnlijk ook dat de Original barst van de stijlinspiratie. We hebben de lekkerste sneakers die in de serie worden gedragen op en rij gezet.

Zuid-Koreaanse series doen het goed de laatste jaren, met Squid Game voorop. Ook in die serie, de best bekeken show ooit op Netflix, vielen sneakers op. Hier ging het echter om één specifiek model; deze Vans-schoenen werden 7800% meer verkocht dankzij Squid Game.

De sneakers in Netflix-serie All Of Us Are Dead

In All Of Us Are Dead draagt iedereen andere sneakers, en daarbij hebben de makers een goed gevoel voor stijl. De Netflix-serie gaat over een middelbare school in Zuid-Korea, waar een zombievirus uitbreekt. De leerlingen moeten zich naar buiten vechten, anders veranderen ze in een zombie.

all of us are dead, sneakers, cast, zuid koreaanse netflix-serie
(Afbeelding: Netflix)

Weer een serie met zombies, zal je denken. Maar volgens regisseur Shin Min-kyung is deze Netflix-serie toch echt uniek in zijn soort. “We zien veel films en series over zombies, maar in slechts enkele staan scholieren centraal. In een afgesloten ruimte zoals een school waar tieners geclusterd zijn, moeten ze alleen zien te overleven”, aldus de regisseur tegen Den of Geek. Waar scholieren zijn, zijn coole sneakers, ondanks de schooluniformen. De coolste schoenen uit All Of Us Are Dead op een rij.

1. Pro-Specs Big Star 102

(Afbeelding: Pro-Specs)

Pro-Specs is een zeer gewild Zuid-Koreaans merk, en deze sneakers uit All Of Us Are Dead staan hoog op de lijstjes van sneakerheads. Feit is alleen dat ze nauwelijks verkrijgbaar zijn buiten Zuid-Korea.

2. Nike Air Force 1 Low

Nike Air Force 1 Low, sneakers, all of us are dead
(Afbeelding: Nike)

Logisch, als je aandacht besteedt aan sneakers en je Netflix-serie, dan kan een van de populairste modellen wereldwijd niet ontbreken.

3. Adidas Sambarose

adidas Sambarose, sneakers, neflix, zuid koreaanse serie, all of us are dead
(Afbeelding: Adidas)

Deze sneakers worden in de serie gedragen door het populaire personage Lee Na-yeon, en zijn daardoor uitverkocht in Zuid-Korea.

4. Vans Slip-On

vans-slipon
(Afbeelding: Vans)

Net als in Squid Game zie je ook in de Zuid-Koreaanse Netflix-serie All Of Us Are Dead de Vans Slip-On schitteren. Hier zijn ze alleen niet volledig wit, maar zwart-wit geblokt.

5. Kim Jones x Converse Chuck 70 All Star

Kim Jones x Converse Chuck 70 All Star, all of us are dead, sneakers, lee shu hyeok
(Afbeelding: Converse)

Gedragen door de populaire scholier Lee Su-hyeok, gespeeld door Park Solomon.

6. Adidas Superstar

adidas superstar
(Afbeelding: Adidas)

De oplettende kijker heeft meerdere malen de Adidas Superstar voorbij zien komen in All Of Us Are Dead. Check ook het eerbetoon van LEGO aan deze sneakers.

7. Reebok Club C 85

Reebok Club C 85, all of us are dead, netflix, sneakers
(Afbeelding: Reebok)

De regisseur van de Netflix Original houdt blijkbaar van classics. Zo worden ook deze klassieke sneakers van Reebok gedragen in de Zuid-Koreaanse serie.

8. Vans Authentic

Park Mi-jin, vans authentic, sneakers, all of us are dead, netflix serie, zuid-korea
(Afbeelding: Vans)

Over classics gesproken. Dit paar Vans Authentic complementeert het personage Park Mi-jin uit All Of Us Are Dead perfect.

Check ook deze top 5 minder bekende Zuid-Koreaanse series die je op Netflix terugvindt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.